Активности

Димитров: „Иницијативата на новата Влада да донесе формална одлука за основање на Преспа форумот за дијалог, кој би претставувал своевиден меѓународен форум за дијалог, соработка и решавање на меѓународни спорови кои низ призмата на историскиот успех на Преспанскиот договор, би послужил како инспирација за идните генерации при надминување на разликите и отворените прашања “

03 јули 2020

Видео средба на МНР Никола Димитров со Шеик Абдулах бин Зајед Ал Нахјан, Министер за надворешни работи и меѓународна соработка на Обединетите Арапски Емирати

02 јули 2020

МНР Димитров на редовното Собрание на Стопанската комора

30 јуни 2020

Проштална средба на МНР Димитров со Марко Бланко, амбасадор на Мексико

29 јуни 2020

Работна посета на МНР Никола Димитров на Република Србија

10 јуни 2020

Учество на МНР Димитров на конференција на Советот на Јадранско-јонската иницијатива и министерскиот состанок на Стратегијата на ЕУ за Јадранско-јонскиот регион (EUSAIR)

27 мај 2020

Видео конференција - Еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји со Министрите за надворешни работи од ЗБ6

30 април 2020

Изјава на МНР Димитров за донацијата од ЕУ

24 април 2020

Учество на МНР Димитров на он-лајн дебата во ко-организација на Атлантскиот совет и Делфи форумот

23 април 2020

Прифатена иницијативата на МНР Димитров до ЕК, на која се приклучија останатите МНР од регионот, за укинување на извозните рестрикции за земјите од ЗБ за набавка на медицинска заштитна опрема од ЕУ

15 април 2020
Страница 1 од 4