Активности

Учество на Шекеринска и Димитров на 22-от Меѓународен симпозиум „Сими” во организација на Фондацијата Андреас Папандреу

29 јули 2020

Проштална средба на МНР Димитров со словенечкиот амбасадор Јазбец

22 јули 2020

Императивот на новата влада да биде евроатлантскиот пат, владеење на правото и економијата

21 јули 2020

Завршна средба на МНР Димитров со Шефот на Специјалната изборна оценска мисија на ОБСЕ/ОДИХР

21 јули 2020

Учество на МНР Димитров на тркалезна маса со тема „Презентација на Извештајот за фундаментални права 2020“

08 јули 2020

Средба на МНР Димитров со новоименуваната амбасадорка на Германија, Анке Гизеле Холштајн

07 јули 2020

Министерот Димитров на промоција на капитални изданија за македонскиот јазик во МАНУ

07 јули 2020

Димитров: „Понекогаш знаеме да ги бараме проблемите кај соседите. Но вистинскиот противник не е таму. Вистинскиот противник е заеднички - корупцијата - и во овој поглед потребно е да работиме заедно и обединето“

06 јули 2020

Димитров: „Иницијативата на новата Влада да донесе формална одлука за основање на Преспа форумот за дијалог, кој би претставувал своевиден меѓународен форум за дијалог, соработка и решавање на меѓународни спорови кои низ призмата на историскиот успех на Преспанскиот договор, би послужил како инспирација за идните генерации при надминување на разликите и отворените прашања “

03 јули 2020

Видео средба на МНР Никола Димитров со Шеик Абдулах бин Зајед Ал Нахјан, Министер за надворешни работи и меѓународна соработка на Обединетите Арапски Емирати

02 јули 2020
Страница 1 од 5