Говори

Учество на Шекеринска и Димитров на 22-от Меѓународен симпозиум „Сими” во организација на Фондацијата Андреас Папандреу

29 јули 2020

Димитров: „Денес имаме еден важен исчекор што треба да го одбележиме – Европската комисија го усвои предлогот на Преговарачката рамка и од денес документот е во рацете на земјите членки. Да ни е со среќа!“

01 јули 2020

Средба на МНР Никола Димитров со Петер Сијарто, министер за надворешни работи и трговија на Унгарија

06 април 2020

Посета на Министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија, Петер Сијарто на Република Северна Македонија

05 април 2020

МНР Димитров: „Време е заеднички да покажеме европска солидарност!“ „Дигитална“ посета на државниот министер за Европа на Сојузна Република Германија Михаел Рот на Република Северна Македонија

19 март 2020

Министерот Димитров: Шпанија е 29-тата, последна земја членка на НАТО што го ратификуваше нашиот пристапен протокол, со тоа заврши процесот на ратификација кај сите сојузници

17 март 2020

Инфо од Координативното тело на МНР за помош и поддршка на државјани на Република Северна Македонија

15 март 2020

МНР формираше координативно тело за помош и поддршка на државјани кои се наоѓаат затекнати на граничните премини на други држави и аеродроми, поради новонастанатата ситуација поврзана со корона вирусот (COVID-19)

14 март 2020