Почетна

Министер Никола Димитров

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

 

 

banner INFO 1

banner mk gr agreement

banner mk gr agreement ALB 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Публикации

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Северна Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:[email protected]
Е-пошта:[email protected]

ДИЈАСПОРА

Календар со настани

February 2020
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

registracija

motherteresa-praying

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, денес на маргините на Минхенската безбедносна конференција имаше билатерална средба со Екатерина Захариева, заменик ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, во рамките на 56-та Минхенска безбедносна конференција, настапи на тркалезната маса „Координирање, соработка, консолидирање? ...

На маргините на Минхенската безбедносна конференција, министерот за надворешни работи Никола Димитров денес оствари билатерални средби со Јоханес Хан, еврокомесар за буџет и ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска во Минхен го започна своето учество на Минхенската безбедносна конференција со обраќање на панел дискусијата „Градење ...

На покана на претседавачот на Минхенската безбедносна конференција, амбасадорот Волфганг Ишингер, министерот за надворешни работи Никола Димитров ќе учествува на 56–та ...

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи и министерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на денешната посета на Француската ...

Согласно најновите информации добиени од јапонските надлежни органи, информираме дека дојде до промена во однос на состојбата на македонските државјани кои се наоѓаат на ...

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи и министерот за надворешни работи Никола Димитров ја започнаа работната посета на Француската ...

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи и министерот за надворешни работи Никола Димитров, утре (четврток, 13 февруари 2020 год.) ќе ...

Министерот за надворешни работи и меѓународна соработка на Италијанската Република, Луиџи ди Мајо, денеска е во еднодневна работна посета на Република Северна Македонија.

На ...

МНР Димитров: „Копретседавањето со Берлинскиот процес е голема одговорност, но и вистинска шанса и за регионот и за Европа”
МНР Димитров: „ЕУ мора да го признае напредокот на Северна Македонија”
Минхенска конференција: Средби на МНР Димитров со Хан, Дендиас и Бартоло, нашата европска иднина во фокусот на разговорите
МНР Димитров: „На политиката на проширување или комплетирање на ЕУ и’ треба добар мотор - како тие што ги произведува организаторот на овој панел - компанијата BMW”
Учество на МНР Никола Димитров на 56-та Минхенска безбедносна конференција
Османи и Димитров во Париз на средба со Моншален
Информација за медиумите
Османи и Димитров ја започнаа работната посета на Париз на средба со Клеман Бон
Османи и Димитров во работна посета на Париз
Средба на МНР Никола Димитров со италијанскиот МНР Луиџи ди Мајо - „Доколку ЕУ сака да го одржи и засили своето влијание во Регионот, сега е моментот да ја препознае важноста, влогот и да ја упати вистинската порака“

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОПА

 • АВСТРИЈА
 • АЛБАНИЈА
 • БЕЛГИЈА
 • БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 • БУГАРИЈА
 • ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
 • ГЕРМАНИЈА
 • ГРЦИЈА
 • ДАНСКА
 • ЕСТОНИЈА
 • ИТАЛИЈА
 • КОСОВО
 • НОРВЕШКА
 • ПОЛСКА
 • РОМАНИЈА
 • РУСИЈА
 • СВЕТА СТОЛИЦА
 • СЛОВЕНИЈА
 • СРБИЈА
 • ТУРЦИЈА
 • УКРАИНА
 • УНГАРИЈА
 • ФРАНЦИЈА
 • ХОЛАНДИЈА
 • ХРВАТСКА
 • ЦРНА ГОРА
 • ЧЕШКА
 • ШВАЈЦАРИЈА
 • ШВЕДСКА
 • ШПАНИЈА
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Виена
Ги покрива: Словачка Република

Амбасадор, г. Ненад Колев

 

Kinderspitalgasse 5/2, A-1090 Vienna T: ++ 43 (0)1 5248756 F: ++ 43 (0)1 5248753
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +436642688015  
локација на мапа >>   веб страна >>
Albania РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Тирана

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-дин Данчо Марковски

Rr. Kavajes, nr. 116, Tirana T: ++ 355 4 2230909
T: ++ 355 4 2274765
F: ++ 355 4 2232514
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 00355684098313  
локација на мапа >>   веб страна >>
Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Брисел
Го покрива: Големо Војводство Луксембург
Вршител на должност, г-ѓа Њомза Исмаили
Rue de la Loi, 38 1040 Brussels T: ++ 322 734 56 87
T: ++ 322 732 91 08
F: ++ 322 732 07 17
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
Bosnia-and-Herzegovina БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Амбасада на Република Северна Македонија во Сараево

 

Амбасадор, г. Екрем Ебиби

Splitska 57, Saraevo T: ++ 387 33 810 760
T: ++ 387 33 269 401
T: ++ 387 33 269 402
F: ++ 387 33 810 760
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +0038766913821  
локација на мапа >>   веб страна >>
Bulgaria РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Софија
Амбасадор, г-дин Марјан Ѓорчев
Frederic Joliot-Curie 17 block 2, floor 3, Suite 5 1113 Sofia T: ++ 359 2 870 15 60
T: ++ 359 2 870 50 98
F: ++ 359 2 971 28 32
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Kingdom ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Лондон

Амбасадорг-ѓа Александра Миовска

Suite 2.1 & 2.2, Bucking Court, 75-83 Buckingham Gate, London SW1E 6PE T: ++ 44 207 976 0535
T: ++ 44 207 976 0538
F: ++ 44 207 976 0539
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +44 791 768 4668  
локација на мапа >>   веб страна >>
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Берлин
Амбасадор, г-дин Рамадан Назифи
Koenigsallee 2-4, 14193 Berlin T: ++ 49 30 890 69 522
T: ++ 49 30 895 41 194
F: ++ 49 30 890 69 525
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +49 15255691603  
локација на мапа >>   веб страна >>
Greece РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
Канцеларија за врски на Република Северна Македонија во Атина

Амбасадор, 

Вршител на должност,

Papadiamanti 15, P.Psychico 154 52, Athens T: ++ 30 210 67 49 585
T: ++ 30 210 67 49 548
F: ++ 30 210 67 49 572
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00306944743071  
локација на мапа >>   веб страна >>
Denmark КРАЛСТВО ДАНСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Копенхаген
Вршител на должност, г.Александар Новотни

H.C. Andersens Boulevard 37, 2.tv.

1553 København V

T: ++ 45 39 76 69 20
T: ++ 45 39 76 69 28
F: ++ 45 39 76 69 23
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +45 21 73 07 07  
локација на мапа >>   веб страна >>
Estonia РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Талин

 

Вршител на должност, г-ѓа Софија Ашикова

Suurtuki 4A-12, 10133 Tallinn T: ++ 372 644 04 72 F: ++ 372 644 04 72
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +372 5783 6480  
локација на мапа >>   веб страна >>
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Рим
Го покрива и Суверен Воен Ред на Малта
Вршител на должност, г-ѓа Магдалена Димова
Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome T: ++ 39 06 84 24 11 09
T: ++ 39 06 84 11 470
T: ++ 39 06 84 24 11 32
T: ++ 39 06 84 19 868 Конз. одд.
F: ++ 39 06 84 24 11 31
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00393397804386  
локација на мапа >>   веб страна >>
Kosovo РЕПУБЛИКА КОСОВО
Амбасада на Република Северна Македонија во Приштина

Амбасадор, 

Вршител на должност, Т. Петровски

ul. "24 May" бр. 136 Prishtina T: ++ 381 38 247 462 F: ++ 381 38 247 463
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +38349338049  
локација на мапа >>   веб страна >>
Norway КРАЛСТВО НОРВЕШКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Осло

Амбасадор, г-дин Серџим Мухамед

Erling Skjalgssonsgate 19 B, 0267 Oslo T: ++ 47 2255 1544 F: ++ 47 2255 0622
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 00 47 462 30 871

локација на мапа >>   веб страна >>
Poland РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Варшава
Ги покрива: Република Латвија (Летонија) и Република Литванија
Амбасадор, г. Васил Пановски
Krolowej Marysienki 40 02-954 Warszawa T: ++ 48 22 651 72 91
T: ++ 48 22 651 72 92
F: ++ 48 22 651 72 92
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +48 696 091 291
T: +48 604 090 117
 
локација на мапа >>   веб страна >>
Romania РОМАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Букурешт
Ја покрива: Република Молдавија

Амбасадор, г. Габриел Атанасов

 

Str. General Nicolae C. Dona, Nr 6  Sector 1, 010782 Bucharest T: ++ 40 21 210 0880

F: ++ 40 21 211 7295
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: (+4) 0739 911 198  
локација на мапа >>   веб страна >>
Russia РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Москва
Ja покрива: Белорусија
Вршител на должност, Оливера Чаушевска-Димовска
Dmitrija Uljanova 16 corpus 2, entrance 8, floor 1, Suite 509 & 510, 117292 Moscow T: ++ 74 99 124 33 57
T: ++ 74 99 124 33 59
F: ++ 74 95 982 36 34
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +79296841352  
локација на мапа >>   веб страна >>
Vatican-City СВЕТА СТОЛИЦА (ВАТИКАН)
Амбасада на Република Северна Македонија при Светата Столица

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Сања Митровска

Via di Porta Cavalleggeri, 143 00165 Rome T: ++ 39 06 635 878
T: ++ 39 06 635 639
F: ++ 39 06 634 826
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +39 389 158 62 14  
локација на мапа >>   веб страна >>
Slovenia РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Љубљана

Амбасадор, г-ѓа Сузана Зеленковска

 

Rozna dolina, cesta IV/2, 1000 Ljubljana T: ++ 386 1 421 00 21
T: ++ 386 1 421 00 22
F: ++ 386 1 421 00 23
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +386 41 544 222  
локација на мапа >>   веб страна >>
Serbia РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Белград

Амбасадор,

Вршител на должност, г. Александар Поповски

Gospodar Jevremova 34, 11 000 Belgrade T: ++ 381 11 328 49 24
T: ++ 381 11 328 49 67
F: ++ 381 11 328 50 76
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +381 63/651 283  
локација на мапа >>   веб страна >>
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара
Ги покрива: Исламска Република Иран, Киргиска Република, Азербејџанска Република и Република Узбекистан

 

Амбасадор, г. Звонко Муцунски

Karaca sokak 24/5-6 Gaziosmanpasha Ankara T: ++ 903 12 439 92 04
T: ++ 903 12 439 92 08
F: ++ 903 12 439 92 06
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +90 539 456 97 10  
локација на мапа >>   веб страна >>
Ukraine УКРАИНА
Амбасада на Република Северна Македонија во Киев

Амбасадор, г. Крум Ефремов

Ivan Fedorov 12 Kiev, 03150 T: ++ 380 44 287 78 82 F: ++ 380 44 287 78 92
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +380 66 95 66 522  
локација на мапа >>   веб страна >>
Hungary УНГАРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Будимпешта
Ги покрива и Нигерија
Амбасадор, г. Горан Стевчевски
Andrassy ut 130 1, em 1-2, 1062 Budapest T: ++ 36 1 33 60 510 F: ++ 36 1 33 60 511
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +36 301609390  
локација на мапа >>   веб страна >>
France ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Париз
Ги покрива Португалија и Кралството Мароко
Амбасадор, г-ѓа Јадранка Чаушевска Димов
5, rue de la Faisanderie, 75116 Paris T: ++ 331 45 77 10 50
T: ++ 331 45 77 89 63
T: ++ 331 45 77 10 73
F: ++ 331 45 77 14 84
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00 33 6 80 08 08 90  
локација на мапа >>   веб страна >>
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Хаг
Ja покрива и Организацијата за Забрана на Хемиското Оружје ОПЦВ

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Елена Бодева

Laan van Meerdervoort 50 - C, 2517 AM Den Haag T: ++ 31 70 427 44 64 F: ++ 31 70 427 44 69
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +31 6 38174907  
локација на мапа >>   веб страна >>
Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Загреб

Амбасадор,

Вршител на работи, г. Назиф Џафери

Kralja Zvonimira 6/1, 10000 Zagreb T: ++ 385 1 45 72 812
T: ++ 385 1 46 17 261
F: ++ 385 1 46 20 369
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 385 91 604 8000локација на мапа >>   веб страна >>
Montenegro РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА
Амбасада на Република Северна Македонија во Подгорица

Амбасадор, г. Михајло Трпкоски

Вршител на должност,

Hercegovacka 49/3 20000 Podgorica T: ++ 382 20 667 415
T: ++ 382 20 667 416
F: ++ 382 20 667 205
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +382 67 220 3705  
локација на мапа >>   веб страна >>
Czech-Republic ЧЕШКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Прага
 • Вршител на должност, г. Орце Џалески
Na Vetru 4, 162 00 Prague 6 T: ++ 420 222 521 093 F: ++ 420 222 521 108
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00 420 778 443 396  
локација на мапа >>   веб страна >>
Switzerland ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Берн
Го покрива: Принципат Лихтенштајн

Амбасадор, г. Кенан Рамадани

Вршител на должност, 

Kirchenfeldstrasse., 30, CH - 3005 Bern T: ++ 41 31 352 00 02
T: ++ 41 31 352 00 16
T: ++ 41 31 352 00 28
T: ++ 41 31 352 00 30
F: ++ 41 31 352 00 57
F: ++ 41 31 352 00 37
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
Sweden КРАЛСТВО ШВЕДСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Стокхолм
Ја покрива: Република Финска

Амбасадор, г-ѓа Мира Крајачиќ

 

Riddargatan 35, 100 55 Stockholm T: ++ 46 8 661 18 30
T: ++ 46 8 667 21 45 (конзуларно одделение)
F: ++ 46 8 661 03 25
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +46 768 940347

 
локација на мапа >>   веб страна >>
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Мадрид

Ги покрива: Андора и Аргентина

Амбасадор, г. Оливер Крлиу

Calle Don Ramon de la Cruz, 107 2B, 28006 Madrid T: ++ 34 91 571 72 98 F: ++ 34 91 571 34 81
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 34 620 126308
 
локација на мапа >>   веб страна >>

Конзуларни услуги