Соопштенија до јавноста

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски ги прими копиите од акредитивните писма од амбасадорот на Обединетите Арапски Емирати во Република Македонија, со седиште во Рим, Н.Е. Сакер Нассер Ахмед Абдулах Алраиси.

 

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски денес оствари проштална средба со амбасадорот на Романија во Република Македонија Н.Е. Јустинијан Фокша.

 

Заменик-претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи, Никола Попоски, денеска ги прими копиите од акредитивните писма на вонредниот и ополномоштен амбасадор на Италијанската Република во Република Македонија, Карло Ромео.

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски одржа проштална средба со Амбасадорот на Eвропската Унија во Република Македонија, Аиво Орав.

 

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, на проштална средба го прими амбасадорот на Италијанската Република во Република Македонија, Ернесто Масимино Белели.

 

Заменик претседателот на Владата и Министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес ги прими копиите од акредитивните писма од новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Соединетите Мексикански Држави за нашата држава, со седиште во Белград, Н.Е. Марко Антонио Гарсија Бланко.

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес ги прими копиите од акредитивните писма на новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Унгарија во Република Македонија, Ласло Иштван Дукс.

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи денес оствари проштална средба со амбасадорот на Француската Република Лоренс Оер.

 

Министерството за надворешни работи изразува длабоко сочувство за семејствата на сите загинати и повредени во терористичкиот напад во Минхен, Сојузна Република Германија. Воедно, Министерството за надворешни работи ве известува дека е во постојан контакт со надлежните институции во Германија и до овој момент, нема информации за повредени и/или загинати македонски државјани.

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски денес оствари средба со новоименуваниот шеф на Канцеларијата на НАТО во Република Македонија, Горазд Бартол.

Конзуларни услуги