Соопштенија до јавноста

Република Македонија викендов ја зафати најголемата елементарна непогода во последната деценија. Во поплавите во Скопје животот го загубија 21 лице и над 70 се повредени. Владата на Република Македонија денес прогласи и ден на жалост.

 

Од 24 до 26 август 2016 година во Министерството за надворешни работи се одржа Работен состанок на шефовите на Дипломатско-конзуларните претставништва на Република Македонија – Амбасадорски совет. Состанокот го отвори Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски.

 

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес оствари проштална средба со вонредниот и ополномоштен амбасадор на Република Словенија во Република Македонија, Н.Е. Бранко Раковец.

 

На покана на Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи, Никола Попоски во работна посета на Република Македонија престојуваше Министерот за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас.

 

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски ги прими копиите од акредитивните писма од страна на амбасадорот на Бангладеш во Република Македонија, со седиште во Мадрид, Н.Е. г-дин Хасан Махмуд Кхандекер.

 

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски ги прими копиите од акредитивните писма од амбасадорот на Обединетите Арапски Емирати во Република Македонија, со седиште во Рим, Н.Е. Сакер Нассер Ахмед Абдулах Алраиси.

 

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски денес оствари проштална средба со амбасадорот на Романија во Република Македонија Н.Е. Јустинијан Фокша.

 

Заменик-претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи, Никола Попоски, денеска ги прими копиите од акредитивните писма на вонредниот и ополномоштен амбасадор на Италијанската Република во Република Македонија, Карло Ромео.

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски одржа проштална средба со Амбасадорот на Eвропската Унија во Република Македонија, Аиво Орав.

 

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, на проштална средба го прими амбасадорот на Италијанската Република во Република Македонија, Ернесто Масимино Белели.

 

Конзуларни услуги