Press Releases

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov took part today in the think-tank event on “EU Western Balkans Enlargement” organised by the Progress Institute for Social Democracy and the Finnish Kalevi Sorsa Foundation.

 

За неколку дена во Лондон, нашата држава седнува на масата на лидерскиот самит на Алијансата, рамноправно со најмоќните земји на светот. Министрите Шекеринска и Димитров на денешната средба со шефот на Канцеларијата на НАТО во Скопје, полковникот Зоран Јанковиќ се заблагодарија за сета досегашна поддршка од НАТО Канцеларијата, особено поддршката во последните две години и истрајноста во достигнувањето на оваа, за граѓаните и државата, децениска стратешка цел.

The Minister of Foreign Affairs of the Republic of North Macedonia, Nikola Dimitrov received today the copies of credentials of the newly appointed Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Republic of Croatia to the Republic of North Macedonia, H.E. Ms. Nives Tiganj.

 

Заедницата на демократии со задоволство ја поздравува Северна Македонија како нов член во својот Управен одбор. Пристапувањето следува како признание на напредокот на Северна Македонија во демократскиот развој и се заснова на прегледот на квантитативните индекси што го рангираат напредокот на земјата на демократскиот пат, вклучувајќи ја и состојбата на основните права, политичките права и граѓанските слободи.

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov met today with the Minister of Foreign Affairs of the Hellenic Republic, Nikos Dendias who is paying an official visit to the Republic of North Macedonia.

 

The State Secretary of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of North Macedonia, Zoran Popov received today the copies of credentials of the newly appointed Ambassador of Bosnia and Herzegovina to the Republic of North Macedonia, Dragan Jakimovik.

 

The State Secretary of the Ministry of Foreign Affairs, Zoran Popov met with the newly appointed Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of Malaysia to the Republic of North Macedonia, resident in Budapest, Cheong Loon Lai who presented the copies of his credentials.

 

On the occasion of the press release published by the Trade Union of the Macedonian Diplomatic Service, the Ministry of Foreign Affairs hereby issues the following statement:

 

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov participated in the meeting of NATO Ministers of Foreign Affairs in Brussels today, which is a preparatory meeting ahead of the December NATO Summit in London.

 

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov met today with the EU Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship, Dimitris Avramopoulos who is staying in North Macedonia for the EU-Western Balkans Ministerial Forum on Justice and Home Affairs to be held in Skopje on 18 and 19 November 2019.