Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Интервју за германската ТВ ARD
Емисија: Europa Magazin
Новинар: Корнелија Колден

B2) Le ministre des Affaires étrangères Nikola Dimitrov multiplie les rencontres avec ses homologues européens. Objectif : convaincre les plus récalcitrants de donner leur feu vert en octobre pour ouvrir les négociations d'adhésion à l'UE de la Macédoine du Nord. Dans un entretien à B2, il confie ses espoirs... et ses doutes

Емисија: 10 минути
ТВ: 21
Новинар: Светлана Унковска
Емитувано на 21 август 2019 година

Интервју на МНР Димитров за ТАГЕСШПИГЕЛ

Берлин, 13 јуни 2019
Новинар: Albrecht Meier
Линк: http://bit.ly/31EZ4Gj

Гостување на МНР Димитров во „Анализа“ на ТВ24

Новинар: Сеад Ризвановиќ
Датум: 29.05.2019 година
Линк: http://bit.ly/2WyGlg2

Брисел ќе го изгуби приматот на Балканот и ќе ги зајакне ривалите ако го одбие Скопје, вели министерот за надворешни работи Никола Димитров

Новинар: FT Michael Peel во Талин и Valerie Hopkins во Виена
Датум: 26 мај 2019 година
Линк: https://on.ft.com/2K3p5c0

Предавање на МНР Димитров на Националната Школа за политички студии и Јавна администрација во Букурешт, на тема: „Политичката транзиција во Северна Македонија и нејзиното членство во НАТО и ЕУ“. 

 

Интервју на МНР Димитров во Отворено Студио 1 на 1ТВ

Датум: 17 април 2019 година
Новинар: Борјан Јовановски
Хиперлинк: http://bit.ly/2GunU3f

„Реални се очекувањата да станеме полноправна членка до декемврискиот Самит на НАТО во Лондон“

Дата: 04 април 2019 година
Новинар: Јане Бојаџиевски
Линк: https://mk.voanews.com/a/voa-macedonian-nikola-dimitrov-nato-engages-70-years-washington-inteview/4861784.html

Конзуларни услуги