Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Интервју на МНР Никола Попоски за „Стандард

Дата: 3 јуни 2016 година

Новинар: Краси Темелкова

Интервју на МНР Никола Попоски за „Ле Фигаро“

Дата: 26 мај 2016 година

Новинар: Филип Жели

Интервју на МНР Никола Попоски за „Дер Стандард“

Дата: 17 мај 2016 година

Новинар: Аделхајд Волф

Интервју на МНР Попоски за „Телма“

Дата: 13 април 2016 година

Новинар: Снежана Лупевска

Попоски за ТВ Нова: Македонија го спроведува на терен заклучокот на ЕУ

Дата: 12 април 2016 година

Новинар: Билјана Василева-Трендафилова

Интервју на МНР Попоски за радио WNYC

Дата: 17 март 2016 година

Новинар: Џон Хокенбери

Интервју на МНР Никола Попоски за „Тагеспост“

Дата: 12.03.2016 година

Новинар: Оливер Максан

Интервју на МНР Попоски за Израелска телевизија

Новинар: Ројим Олам

Датум: 12.03.2016

Интервју на МНР Никола Попоски за „Сител“

Дата: 15 март 2016 година

Новинар: Валентин Николовски

 

Интервју на МНР Никола Попоски за „Канал 5“

Дата: 4 март 2016 година

Новинар: Ѓорѓи Томиќ

 

Конзуларни услуги