Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Интервју на МНР Никола Димитров на ТВ Телма во емисијата „Топ тема на ваша страна“
Датум: 20 јуни 2018 година
Новинар: Сања Васиќ

Обраќање на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, пред Собраниската комисија за европски прашања, за Договорот со Грција.

 

Интервју на МНР Никола Димитров за ТВ Алсат-М во емисијата „200“
Датум: 19 јуни 2018 година
Новинар: Назим Рашиди

Интервју на МНР Никола Димитров за „Дојче Веле“
Датум: 14 јуни 2018 година
Новинар: Борис Георгиевски
Пермалинк: http://p.dw.com/p/2zYBg

Почитуван амбасадор на Француската Република во Република Македонија, драг Кристијан,

Ваши екселенции,

Почитувани гости, пријатели на Македонија и на Франција,

Изјава од Брисел на МНР Никола Димитров за ТВ Алсат-М - „360 степени“
Дата: 28 мај 2018 година
Новинар: Александар Димитриевски

Гостување на МНР Никола Димитров на 1ТВ во емисијата „Печат на неделата“
Дата: 20 мај 2018 година
Новинар: Сашо Ордановски

 

Обраќање на МНР Никола Димитров на конференцијата „Дијалог со Западен Балкан: Создавање регион на раст, безбедност и поврзаност на патот кон Европа“ организирана од тинк-тенкот  Европски совет за надворешни односи (ЕСНО)

16 мај, Софија

Обраќање на МНР Димитров на Третиот министерски состанок на Грција, Албанија, Бугарија и Македонија

Солун, 4 мај 2018 година

Обраќање на Министерот за надворешни работи Никола Димитров во чест на одбележувањето на 29-ти април, Денот на Министерството за надворешни работи.

 

Конзуларни услуги