Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Македонија го поздравува договорот со Бугарија како пресвртница на патот кон ЕУ

Новинар: Мет Робинсон
Датум: 13.07.2017

Геополитиката се враќа на Балканот

Интервју за Ди Пресе, Никола Димитров, министер за надворешни работи на Македонија
Објавено: 11.07.2017 година
Новинар: Christian Ultsch

Интервју на МНР Никола Димитров за „Al Jazeera Balkans“
Дата: 03.07.2017 година
новинар: Милка Смилевска

Интервју на МНР Никола Димитров за „БГНЕС“

Дата: 24 јуни 2017 година

 

Гостување на МНР Никола Димитров во емисијата „24 Отворено“

Дата: 22 јуни 2017 година

Новинар: Младен Чадиковски

Попоски во Рим на неформален состанок за Западен Балкан

Автор: Кристијана Мисори

24. мај 2017., 19:39

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“

Дата: 23.05.2017 година

Попоски: Излезот не е во просто менување на парламентарното мнозинство

ИБНА/Интервју – Попоски: „Промените на границите на Балканот не се патот напред“

Од Спирос Сидерис/ Објавено на: 21.05.2017
http://ibna.eu/ibnaexclusive-interview-poposki-border-changes-in-the-balkans-are-not-the-way-forward/

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за магазинот „Српска Економија“

Дата: март, 2017

Новинар: Милица Кривокапиќ, Митко Арнаудов

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Дер Стандард“

Дата: 11 декември 2016 година

Новинар: Аделхајм Вулфл

Конзуларни услуги