Protocol List
MFA   MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
PROTOCOL
Last update: May 2019
  • ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    Кабинет на Претседателот, Вила Водно

    • „Ацо Караманов“ 33А 1 000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3253 124
    • факс: (+389 2) 3253 150
    • факс – Сектор за надворешна политика: (+389 2) 3253 155
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Стево ПЕНДАРОВСКИ    
    Претседател 3253 105 3253 150
         
    Генерален секретар 3253 130 3253 150
         
    Заменик генерален секретар за организациони и протоколарни работи 3253 107 3253 150
         
    Државен советник  3253 125 3253 150
         
    Државен советник за надворешна политика 3253 172 3253 150
         
    Советник за воени прашања 3253 123 3253 150
         
    Посебен советник за прашања од обл. на надворешната политика 3253 120 3253 150
         
    Посебен советник за надворешна политика 3253 180 3253 150
         
    Посебен советник за внатрешна политика 3253 154 3253 150
         
    Посебен советник за внатрешна политика 3253 114 3253 150
         
    Посебен советник за одбрана и безбедност 3253 112 3253 150
         
    Советник за меѓунационални односи 3253 111 3253 155
         
    Сектор за односи со јавност 3253 129 3253 150
         
    Аѓутант 3253 106 3253 150
         
    Протокол 3253 179  3253 150
         
    Протокол 3253 179  3253 150
         
  • СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „11 Октомври“ ББ 1000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3112 255
    • факс: (+389 2) 3111 675; 3237 947
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Талат ЏАФЕРИ    
    Претседател 3113 268 3113 643
    Горан МИСОВСКИ    
    потпретседател 3112 324 3112 324
    Фросина ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ    
    потпретседател 3119 110 3119 110
    Весел МЕМЕДИ    
    поптретседател 3136 082  
    Цветанка ИВАНОВА    
    генерален секретар 3112 255  
    Вјекослав АНЃЕЛОВСКИ    
    заменик на генералниот секретар 311255  
      локал 278  
    Неџбедин ИБРАИМИ    
    заменик на генералниот секретар 311255  
      локал 243  
    Мики МИЛКОВСКИ    
    заменик на генералниот секретар 3182 246  
         
    Маријана КАЦАРСКА    
    заменик на генералниот секретар 3182243  
         

    Илир СЕЛМАНИ

       
    државен советник, шеф на Кабинетот на претседателот 3112255  
      локал 268   
    Бојана ПАНКОВСКА    
    раководител на одделение – кабинетски службеник за протоколарни и организациони работи 311255  
      локал 430  
    Владо КРАЛЕВСКИ    
    раководител на Одделение за протоколарни работи 3119 599 3113 683
      3113 683 3111 675
  • КООРДИНАТОРИ НА ПРАТЕНИЧКИ ГРУПИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „11 Октомври“ ББ 1000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3112 255
    • факс: (+389 2) 3111 675; 3237 947
    Јован МИТРЕСКИ

    координатор на Пратеничка група на Социјалдемократски Сојуз на Македонија, Либерално-демократска партија, Нова социјалдемократска партија, Партија на движење на Турците, Партија за европска иднина, Партија на обединети пензионери, Српска странка во Македонија и Независните пратеници

    Никола МИЦЕВСКИ

    координатор на пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

    Ејуп АЉИМИ
    координатор на Пратеничка група на Демократска унија за интеграција - ДУИ
    Африм ГАШИ
    координатор на Пратеничка група на Движење БЕСА
    Елизабета КАНЧЕСКА МИЛЕВСКА
    Независна пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“
  • ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА КОМИСИИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „11 Октомври“ ББ 1000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3112 255
    • факс: (+389 2) 3111 675; 3237  947
    Талат ЏАФЕРИ
    претседател на Комисијата за уставни прашања
    Илија ДИМОВСКИ
    претседател на Комисијата за прашања на изборите и именувањата

    Соња МИРАКОВСКА

    претседател на Законодавно-правната комисија
    Павле БОГОЕВСКИ
    претседател на комисијата за деловнички и мандатно - имунитетни прашања
    Фросина ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ
    претседател на Комисијата за одбрана и безбедност
    Александар КИРАЦОВСКИ
    претседател на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците
    Антонијо МИЛОШОСКИ
    претседател на Комисијата за надворешна политика
    Фадил ЗЕНДЕЛИ
    претседател на Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот
    Трајко ВЕЉАНОВСКИ
    претседател Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање
    Емил ДИМИТРИЕВ
    претседател на Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и од Министерството за одбрана
    Лилјана КУЗМАНОВСКА
    претседател на Комисијата за финансирање и буџет
    Горан МИЛЕВСКИ
    претседател на Комисијата за економски прашања
    Љупчо ДИМОВСКИ
    претседател на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство
    Лилјана ЗАТУРОСКА
    претседател на Комисијата за транспорт, врски и екологија
    Жаклина  ЛАЗАРЕВСКА
    претседател на Комисијата за образование, наука и спорт
    Ирена СТЕФОСКА
    претседател на Комисијата за култура
    Мирсада ЕМИНИ-АСАНИ
    претседател на Комисијата за здравство
    Владимир ЃОРЧЕВ
    претседател на Комисијата за труд и социјална политика
    Артан ГРУБИ
    претседател на Комисијата за европски прашања
    Даниела РАНГЕЛОВА 
    претседател на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите
    Џеват АДЕМИ
    претседател на Комисијата за локална самоуправа
  • ДЕЛЕГАЦИИ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „11 Октомври“ ББ 1000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3112 255
    • факс: (+389 2) 3111 675; 3237 947
    Фросина ТАШЕВСКА РЕМЕНСКИ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС на СЕ)
    Владимир ЃОРЧЕВ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ)
    Талат ЏАФЕРИ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Интерпарламентарната Унија
    Биљал КАСАМИ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива
    Илија ДИМОВСКИ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Северноатланската договорна организација (ПС НАТО)
    Емил ДИМИТРИЕВ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на медитеранот (ПС на Медитеранот)
    Талат ЏАФЕРИ
    шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното Собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа
    Горан МИЛЕВСКИ
    претседател, шеф на Делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација
  • КАНЦЕЛАРИЈА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    КАНЦЕЛАРИЈА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • булевар „Илинден“ бр.2 1000 Скопје
    • тел: (+389 2 ) 3118 022; 3222 242
    • факс: (+389 2) 3115 285
      телефон факс
    г. Зоран ЗАЕВ    
    Претседател 3115 389 3112 561
     г-ѓа Мирјана ЈАНЕВА    
    шеф на Канцеларијата на претседателот 3115 431 3123 425
      3113 512  
     Д-р Драги РАШКОВСКИ    
     генерален секретар  3119 302 3228 221
     г. Миле БОШЊАКОВСКИ    
    портпарол 3118 022  
    г. Муамет ХОЏА    
    портпарол 3118 022  
     г-ѓа Ивана ХАЏИЕВСКА    
    протокол 3118 028 3116 785
  • ЗАМЕНИЦИ ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • булевар „Илинден“ бр.2 1000 Скопје
    • тел: +389 (0) 2 3118 022
      телефон факс
    м-р Радмила ШЕКЕРИНСКА ЈАНКОВСКА    
    заменик на претседателот на Владата и министер за одбрана 3114 258 3221 506
      3134 211  
    Оливер СПАСOВСКИ    
    заменик на претседателот на Владата и министер за внатрешни работи    
         
    Бујар ОСМАНИ    
    заменик на претседателот на Владата, министер без ресор задолжен за европски прашања     
    Кочо АНЃУШЕВ    
    заменик на претседателот на Владата, министер без ресор задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори  3114 397 3114 031
    Хазби ЛИКА    

    заменик на претседателот на Владата, министер без ресор задолжен за спроведување на Рамковниот договор и политички систем

       
         
       
         
         
         
         
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

    • „Филип Втори Македонски“ бр. 7, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3115 266; 3110 333
    • факс: (+389 2) 3115 790
    • www.mfa.gov.mk
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    м-р Никола ДИМИТРОВ    
    министер за надворешни работи на Република Северна Македонија 3119 190 3115 790
    м-р АндреЈ ЖЕРНОВСКИ    
    заменик министер 3120 392 3115 790
    г. Виктор ДИМОВСКИ    
    државен секретар 3128 106 3115 790
  • ДИРЕКТОРИ НА ДИРЕКТОРАТИ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

    • „Филип Втори Македонски“ бр. 7, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3115 266; 3110 333
    • факс: (+389 2) 3115 790
    • www.mfa.gov.mk
    • e-mail: [email protected]
    Паскал СТОЈЧЕСКИ
    Директор за координација на работите во Кабинетот на министерот (Шеф на Кабинет)
     Борчо ДАМЈАНОВ
    Директор на Директорат за организациони работи
    Игор ПОПОВСКИ
    Директор на Директорат за билатерални односи со државите од Југоисточна Европа и регионални иницијативи
    Игор ПОПОВСКИ
    в.д. Директор на Директорат за билатерални односи со европски држави
     
    Директор на Директорат за билатерални односи со воневропски држави
    Бети ЈАЧЕВА
    Директор на Директорат за Европска Унија
     
    Директор на Директорат за мултилатерални односи
    Дејан ВЕЛКОВСКИ
    Директорат за политичко безбедносна соработка
    Хилда КОЛЕВСКА
    Директор на Директорат за економска дипломатија
    Сашко ТОДОРОВСКИ
    Директор на Директорат за аналитика, јавна дипломатија и дипломатски архив
    Звонимир ПОПОВИЌ
    Директор на Директорат за конзуларни работи 
    Абдулкадар МЕМЕТИ
    Директор на Институт за геостратешки планирања и надворешни планирања
    Аделина МАРКУ
    Директор на Директоратот за дипломатска академија
     Михаела ВЕСЕЛИНОВ
    Директор на Директоратот за Дипломатски Протокол (Шеф на Протокол)
    Наташа ДЕСКОСКА
    Директор на Директоратот за меѓународно право
    Александар ТАВЧИОСКИ
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
    Илјаз САБРИУ
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
    Јон ИВАНОВСКИ
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
    Јован ТЕГОВСКИ
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
     
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
    Андреј ЛЕПАВЦОВ
    Амбасадор во Министерството за надворешни работи
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА

    • „Орце Николов“ бр.116, 1000 Скопје
    • тел | +389 2 3282042
      +389 2 3282097
      факс | +389 2 3283968
      e-mail: [email protected]
      телефон факс
    м-р Радмила ШЕКЕРИНСКА ЈАНКОВСКА     
    министер за одбрана 3112 872 3282 354
      3282 002  
    Д-р Беким МАКСУТИ    
    заменик министер 3282 022 3227 835
    Драган НИКОЛИЌ    
    државен секретар 3282 009  
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

    • „Димче Мирчев“ бр.9, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3117 222
    • факс: (+389 2) 3112 468
    • e-mail:[email protected]
      телефон факс
    Оливер СПАСОВСКИ    
    министер за внатрешни работи 3111 042 3143 400
      3221 972 3116 051
     Д-р Агим НУХИУ    
    заменик министер 3143 349 3116 221
      3112 468  
    Магдалена НЕСТОРОВСКА    
    државен секретар 3238 595 3142 788
  • УПРАВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И КОНТРАРАЗУЗНАВАЊЕ +

      телефон факс
     Горан НИКОЛОВСКИ    
    директор 3143 208 3142 243

     

    Министерство за внатрешни работи на Република Северна Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје.

    тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: [email protected]

  • БИРО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ +

      телефон факс
     Сашо ТАСЕВСКИ    
    директор 3143 170 3122 230

    Министерство за внатрешни работи на Република Северна Македонија, ул.Димче Мирчев бр.9, 1000 Скопје.

    тел: +389 (0)2 3 117 222 факс: (02)3112468 е-пошта: [email protected]

  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА

    ул. ,,Димитрие Чуповски"  9,1000 Скопје Република Македонија

    Е-пошта: [email protected][email protected]

    Телефон: (0)2 3116 - 493, (0)2 3116 - 648,

    Факс:  (0)2 3226 - 975

      телефон факс
    проф. д-р Рената ДЕСКОСКА    
    министер за правда

    02 3116493,

    02 3116648,

     02 3226975
    Оливер РИСТОВСКИ    
    заменик министер

    02 3116493,

    02 3116648,

     02 3226975
     М-р Фатон СЕЉАМИ    
    државен секретар 02 3116493  02 3226975
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

    •  Даме Груев  бр.12
      1000 Скопје,
      Тел: 02 3255-300
      Факс: 02 3255-721
      [email protected]
      телефон e-mail
    Д-р Драган ТЕВДОВСКИ    
    министер за финансии 02 3255767 [email protected]
         
    Д-р Ширет ЕЛЕЗИ    
    заменик министер 02 3255649 [email protected]
         
     Елена ТРПКОВСКА    
    државен секретар 02 3255 300  
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА

    • „Јуриј Гагарин“ бр. 15, 1000 Скопје (Зграда на БЕТОН А.Д.)
    • тел: +389 2 3085 347   
    • e-mal: [email protected]
      телефон факс
    м-р Крешник БЕКТЕШИ    
    министер за економија 02 3093 408 02 3084 472
    м-р Кире НАУМОВ    
    заменик министер 02 3093-400  02 3084-902 
    г. Зоран ПАВЛОВСКИ    
    државен секретар 02 3093 404 02 3093 511
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО, ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТВО +

    ул. Аминта Трети бр. 2 1000 Скопје Република Северна Македонија

     тел: (02) 3134 477

    факс: (02) 3230 429

    e-mail: [email protected]

      телефон факс
    Љупчо НИКОЛОВСКИ    
    министер за земјоделство, шумарство и водостопанство 02 313 4477 02 3230 429
    Благе ЦВЕТКОВИЌ    
    заменик министер 02 313 4477 02 3230 429
    Нефрус ЧЕЛИКУ    
    државен секретар 02 313 4477 02 3230 429

     

  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

    • 50 та Дивизија бр.14, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3112 500
    • E-mail: [email protected]
      телефон е-маил
     Доц. Д-р Венко ФИЛИПЧЕ    
    министер за здравство 02 3112500  
     Д-р Асим МУСА    
    заменик министер 02 3126-206  [email protected]
    Д-р Владимир МИЛОШЕВ    
    државен секретар 02 3112500  
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА

    • „Св.Кирил и Методи“ бр.54, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3117 896
    • факс: (+389 2) 3118 414
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    д-р Арбер АДЕМИ    
    министер за образование и наука 3117 896 3118 414
      3106 525  
     г. Петар АТАНАСОВ    
    заменик министер 3106 522 3117 631
      3106 543  
     м-р Анета ТРПЕВСКА    
    државен секретар 3106 517 3117 631
      3226 744  
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

    • „Даме Груев“ бр. 14, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3117 288
    • факс: (+389 2) 3118 242
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Мила ЦАРОВСКА    
    министер за труд и социјална политика    
    Ѓонул БАЈРАКТАР
       
    заменик министер  3106 212 3220 408
      3106 210  
    м-р Јована Тренчевска    
     државен секретар 3106 291 3116 417
         
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

    • ул.„Кирил и Методиј“ бр.54, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3253 921
    • факс: (+389 2) 3253 920
    • е-маил: [email protected]mls.gov.mk  
      телефон факс
    Сухејл ФАЗЛИУ     
    министер за локална самоуправа 3106 302 3106 303
    Дејан ПАВЛЕСКИ    
    заменик министер 3106 302 3106 303
     Кирил ПАРТАЛОВ    
    државен секретар 3106 382 3106 303
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА

    • бул. „Ѓуро Ѓаковиќ“ бр. 61, 1000 Скопје
    • тел:+389 2 3240 600, 3240 551, 3240 523
    • е-маил: [email protected]
      телефон факс
    г. Асаф АДЕМИ    
    министер за култура 3240 500 3226 920
      3240 555  
    г.Владимир ЛАЗОВСКИ    
    заменик министер 3240 523 3240 561
    г.Бехиџудин ШЕХАБИ    
    државен секретар 3240 565 3240 567
  • МИНИСТЕРСТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ +

    МИНИСТЕРСТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ

    • „Даме Груев“ бр. 6, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3145 497
    • факс: (+389 2) 3126 228
    • е-маил: [email protected]
      телефон факс
    м-р Горан СУГАРЕСКИ    
    министер за транспорт и врски 3145 420 3126 228
    Садик БЕЌИРИ    
    заменик министер 3145 486 3296 212
      3123 292  
         
    државен секретар 3145 491 3126 228
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ

    • плоштад „Пресвета Богородица“ бр. 3, 1000 Скопје 
    • тел.: (+389 2) 3215 503
    • факс: (+389 2) 3220 165
    • web: www.moepp.gov.mk
      телефон факс
    Садула ДУРАКУ    
    министер за животна средина и просторно планирање 3251 460 3220 165
    м-р Јани МАКРАДУЛИ    
    заменик министер 3251 417  
    Соња ЛЕПИТКОВА    
    државен секретар 3251 423  
  • МИНИСТЕРСТВО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА +

    МИНИСТЕРСТВО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА

    • бул.„Св.Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје 
    • тел: (+389 2) 3200 870
    •        (+389 2) 3200 970
    • е-маил: [email protected]
      телефон факс
     Дамјан МАНЧЕВСКИ    
    министер за информатичко општество 3200 870 3221 883
     email: [email protected] 3200 970  
    Александар БАЈДЕВСКИ     
    заменик министер 3200 885  3200 899 
    Јахи ЈАХИЈА 3200 889  
    државен секретар    
  • МИНИСТРИ БЕЗ РЕСОР +

    ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • булевар „Илинден“ бр.2  1000 Скопје
    • тел: (+389 2) 3118 022
      телефон факс
    Роберт ПОПОВСКИ    
    министер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност 3123 371  
    Едмонд АДЕМИ    
    министер без ресор задолжен за дијаспора 3118 022  
    Елвин ХАСАН    
    министер без ресор задолжен за странски инвестиции 3213 954 3212 483
    Музафер БАЈРАМ    
    министер без ресор задолжен за имплементација на Националната стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Северна Македонија 3239 600 3237 613
    д-р Зоран ШАПУРИЌ    
    министер без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија 3122 585 3122 585
    Зорица АПОСТОЛОВА    

    министерка без ресор задолжена за странски инвестиции

    3122 585 3122 585

     д-р Бардуљ ДАУТИ

    министер без ресор

       
         
  • ПОРАНЕШЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА +

    ПОРАНЕШЕН ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

    • ул. „Огњан Прица“ бр. 1, 1000 Скопје
      телефон факс
    Бранко ЦРВЕНКОВСКИ    

    поранешен претседател на Република Македонија

    e-mail: [email protected]

    3101 301  
  • ПРЕТСЕДАТЕЛ НА 62-то ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ООН +

    ПРЕТСЕДАТЕЛ НА 62-то ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ООН

    • ул.„Партение Зоографски“ бр. 61, 1000 Скопје

    e-mail: [email protected]

      телефон факс
    д-р Срѓан КЕРИМ    
    претседател на 62 генерално собрaние на ООН    
     асистент: Александра Јанешлиева  070 361-371  
  • УСТАВЕН СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    УСТАВЕН СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • Kej „Димитар Влахов“ бр.19 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3163 063
    • факс: (+389 2) 3119 355
    • [email protected]
      телефон факс
    Никола ИВАНОВСКИ    
    претседател 3163 063  
    Владимир СТОЈАНОСКИ    
    судија 3164 061  
    Елена ГОШЕВА
       
    судија 3164 061  
    Сали МУРАТИ
       
    судија 3230 944  
    Јован ЈОСИФОВСКИ
       
    судија 3115 763  
    Вангелина МАРКУДОВА    
    судија 3230 944  
    д-р Осман Кадриу    
    судија 3115 763  
    д-р Дарко Костадиновски    
    судија 3223 630  
    Насер Ајдари    
    судија 3223 630  
  • ВРХОВЕН СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ВРХОВЕН СУД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • Бул. „Крсте Мисирков“ ББ 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3136 044; 3164 064
    • факс: (+389 2) 3237 538
    Јово ВАНГЕЛОВСКИ
    претседател
     м-р Фаик АРСЛАНИ 
    судија
    Васил ГРЧЕВ
    судија
    Николчо НИКОЛОВСКИ
    судија
     Киро ЗДРАВЕВ
    судија
    Мирјана РАДЕВСКА СТЕФКОВА
    судија
    Беса АДЕМИ
    судија
     Ристо КАТЕВЕНОВСКИ
    судија
     Емилија ИЛИЕВСКА
    судија
     Лидија НЕДЕЛКОВА
    судија
    д-р Џемали САИТИ 
    судија
     д-р Марика МАТЕСКА
    судија

    Снежана ЃОРЃИЕСКА ЗЕКИРИЈА

    судија
    Исамедин ЛИМАНИ 
    судија
    Шпенд ДЕВАЈА
    судија
    м-р Снежана БАЈЛОЗОВА
    судија
    Рахилка СТОЈКОВСКА
    судија
    Стојанче РИБАРЕВ
    судија
    Африм ФИДАНИ
    судија
    Соња ГРУЕВСКА
    судски администратор
    Лидија ТАНЕВСКА ЈАДРОВСКА
    самостоен судски советник во Кабинетот на Претседателот на ВСРСМ

     

     

  • СУДСКИ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СУДСКИ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • ул. „Вељко Влаховиќ“ ББ, Поштенски фах 24, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3218 130
    • факс: (+389 2) 3218 131
    • [email protected]
    Киро ЗДРАВЕВ
    претседател
    Лорета ГОРГИЕВА
    член
    Зоран ТЕОФИЛОВСКИ
    член
    Мирсад СУРОЈИ
    член
    Гордана СПИРЕСКА
    член
    Сашко ГЕОРГИЕВ
    член
    Владе БОГДАНОСКИ
    член
    Зоран КАРАЏОВСКИ
    член
    Лидија КАНАЧКОВИЌ
    член
    Шеиседин ЈУСУФИ
    член
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  • ДРЖАВНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДРЖАВНО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • Бул. ,,Кеј Димитар Влахов" ББ, 1000 Скопје
      телефон факс
     Љубомир ЈОВЕСКИ    
    јавен обвинител 3219 850 3219 866
      3298 288  
  • СОВЕТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОВЕТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • Кеј Димитар Влахов бр. 4 зграда бр.2 кат 5, 1000 Скопје
      телефон факс
    Коле ШТЕРЈЕВ    
    претседател 3207 480 3207 482
  • ДРЖАВЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДРЖАВЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • бул. „Гоце Делчев" бр. 1.8, 1000 Скопје
      телефон факс
    Насер АЈДАРИ    
    државен правобранител 3161-607 3229-351
  • НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • ул. „Димитрие Чуповски" бр. 2, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3129 351
    • факс: (+389 2) 3129 359
      телефон факс
    Иџет МЕМЕТИ    
    народен правобранител 3129 351 3129 359
  • АПЕЛАЦИОНЕН СУД - СКОПЈЕ +

    АПЕЛАЦИОНЕН СУД - СКОПЈЕ

    • бул. „Крсте Мисирков" ББ, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3292 400
    • факс: (+389 2) 3137 072
      телефон факс
    Љиљана ШОПОВА ИВАНОВА    
    претседател 3136 136 3137 072
    Шуретуш БИСЛИМОВСКИ    
    заменик претседател 3292 468  
  • АПЕЛАЦИОНЕН СУД - БИТОЛА +

    АПЕЛАЦИОНЕН СУД - БИТОЛА

    • бул. „1 ви мај" ББ, 7000 Битола
    • тел.: (+389 47) 227 999
      телефон факс
    Елизабета МАНЕЛИ ТАШЕВСКА ( 047 ) ( 047 )
    претседател 227 999 239 319
  • АПЕЛАЦИОНЕН СУД - ШТИП +

    АПЕЛАЦИОНЕН СУД - ШТИП

    • „Ген. Михајло Апостолски" 16, 2000 Штип
    • тел.: (+389 32) 393 455
    • факс: (+389 32) 393 455
      телефон факс
    Весна ДИМИТРИЕВСКА НАКОВА ( 032 ) ( 032 )
    претседател 391 037  
  • АПЕЛАЦИОНЕН СУД - ГОСТИВАР +

    АПЕЛАЦИОНЕН СУД - ГОСТИВАР

    • „Живко Брјаковски" 1, Гостивар
      телефон факс
    Шефајет ХАЈДАРИ ( 042 ) ( 042 )
    претседател 221 544  
  • СОВЕТ ЗА УТВРДУВАЊЕ ФАКТИ +

    СОВЕТ ЗА УТВРДУВАЊЕ ФАКТИ

    • ул. „Кеј Димитар Влахов" бр.4, 1000 Скопје
    • тел. +389 2 3284 144
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Сашо ПОЦЕВСКИ    
    претседател 3284 144  
    Фатон ПАЧУКУ    
    заменик претседател 3284 144  
  • СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ЗАКОНОДАВСТВО +

    СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ЗАКОНОДАВСТВО

    • „Димитрие Чуповски" ББ, 1000 Скопје
      телефон факс
    Лила ПЕЈЧИНОВСКА МИЛАДИНОВСКА    
    секретар 3228 203 3228 203
  • ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА +

    ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

    • ул. „Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје (поранешна зграда на Нова Македонија)
    • тел.: (+389 2) 3244 744
    • факс: (+389 2) 3244 745
     Оливер ДЕРКОСКИ
    претседател
     Добре ЈАНЧЕВ 
    генерален секретар
     
  • ДРЖАВНА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА +

    ДРЖАВНА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА

    • „Даме Груев" бр. 1 1000 Скопје
      телефон факс
    Билјана Ивановска    
    претседател 3215 377 3215 380
    Владимир Георгиев    
    член    
    Софка Пејовска Дојчиновска    
    член    
    Катица Николовска    
    член    
    Нури Бајрами    
    член    
    Горан Трпеноски    

    член

    Шемши Салаи

    член

       
  • КОМИСИЈА ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА ФАКТИТЕ +

    КОМИСИЈА ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА ФАКТИТЕ

    • бул. „Гоце Делчев“ ББ 1000 Скопје, (зграда на МРТ)
    • тел.: (+389 2) 3254 200
    • факс: (+389 2) 3254 205
    Томе АЏИЕВ
    претседател
    Агим МЕХМЕТИ
    заменик
  • МАКЕДОНСКА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ +

    МАКЕДОНСКА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ

    • „Мито Хаџивасилев - Јасмин“ ББ 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3235 400
      телефон факс
    акад. Таки ФИТИ    
    претседател 3235 600 3235 500
    акад. Лупчо КОЦАРЕВ    
    потпретседател    
    акад. Владо МАТЕВСКИ    
    секретар    
  • СОБРАНИЕ НА ГРАД СКОПЈЕ +

    СОБРАНИЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

      телефон факс
    Петре ШИЛЕГОВ    
    градоначалник 3297 294 3165 445
  • АРМИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    АРМИЈА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • ул.„Орце Николов“ бр. 116, 1000 Скопје                
    • тел: +389 2 3282 460
    • e-mail: [email protected]                                                            
      телефон факс
    генерал-мајор Васко Ѓурчиновски    
    началник на Генералштабот на АРСМ 3282 012 3283 951
    генерал-мајор Азим Нуредин    
    заменик на началникот на Генералштабот на АРСМ 3282 166 3283 953
  • НАРОДНА БАНКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    НАРОДНА БАНКА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • бул. Кузман Јосифовски Питу бр. 1 1000 Скопје
    • тел:02 3108 108; 02 3108 219
    • е-маил: [email protected]
      телефон факс
    м-р Анита Ангеловска Бежовска    
    гувернер 3121 144 3124 054
      3125 388  
    д-р Фадил Бајрами    
    вицегувернер 3108 244 3108 497
    м-р Емилија Нацевска    
    вицегувернер 3108 279 3108 340
    м-р Ана Митреска    
    вицегувернер 3108 165 3108 337
  • АГЕНЦИЈА ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ +

    АГЕНЦИЈА ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ

    • „III Македонска бригада“ пф. 240, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3294 302
    • [email protected]

     

     Зоран ИВАНОВ    
    директор 3294 302  
  • АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ +

    АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ

    • ул. „Македонија“ бр. 38, Палата ,,Панко Брашнаров", 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3119 628 
    • е-маил: [email protected]
      телефон факс
    Дарко КАЕВСКИ    
    директор 3119 628  
    Газменд Ристеми    
    в.д. заменик директор 3119 628  
  • АГЕНЦИЈА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО +

    АГЕНЦИЈА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

    • „Македонија“ бр. 19, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3228 212
    • факс: (+389 2) 3118 539
      телефон факс
     Никола ШАЛВАРИНОВ    
    в.д. директор 3118 633 3118 539
      3118 821  
    Осман Шукриу    
    заменик директор 3117 360 3118 539
      3228 212  
  • АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ +

    АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ

    • „Никола Парапунов“ бр. 31, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3079 601
    • факс: (+389 2) 3092 666
    • e-mail: [email protected]
    • www.adi.gov.mk
      телефон факс
    Џелал РАМАДАНИ    
    директор    
    Ибуш ЕМИНИ    
    заменик директор    
  • ДИРЕКЦИЈА ЗА ТЕХНОЛОШКИ И ИНДУСТРИСКИ РАЗВОЈНИ ЗОНИ +

    ДИРЕКЦИЈА ЗА ТЕХНОЛОШКИ И ИНДУСТРИСКИ РАЗВОЈНИ ЗОНИ

    • „Партизански одреди“ бр. 2, 1000 Скопје
      телефон факс
    Александар МЛАДЕНОВСКИ    
    в.д. директор 2111 166 2111 177
  • УПРАВА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ +

    УПРАВА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ

    • „Вељко Влаховиќ“ бр. 11, 1000 Скопје
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Владимир АТАНАСОВСКИ    
    в.д. директор 3106 601 3224 824
      3297 540  
  • АГЕНЦИЈА ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА +

    АГЕНЦИЈА ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА

    • „Јуриј Гагарин“ бр. 15, 1000 Скопје (Зграда на БЕТОН А.Д.)
    • тел.: (+389 2) 3094 200
      телефон факс
    Спасе ГЛИГОРОВ    
    директор 3094 231 3082 937
    Агрон СЕФЕРИ    
    заменик директор 3094 213 3082 937
  • АГЕНЦИЈА ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ +

    АГЕНЦИЈА ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ

    • „Никола Вапцаров“ бр. 7, 1000 Скопје
    • e-mаil: [email protected]
      телефон факс
    Дарио НИКОЛОВСКИ    
    в.д. директор 3169 100 3122 098
      3100 111  
  • АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ +

    АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

    • „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје
    • e-mail: [email protected]
    • www.aec.mk
      телефон факс
    Сашо ДИМИТРИЈОСКИ    
    директор 3289 200 3224 611
  • АГЕНЦИЈА ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОСТОРОТ +

    АГЕНЦИЈА ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОСТОРОТ

    • „Плоштад Македонија“ бр.2, 1000 Скопје
      телефон факс
    Огнен АПОСТОЛСКИ    
    директор 3227 244  
  • АГЕНЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈА И ПОДДРШКА НА ТУРИЗМОТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    АГЕНЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈА И ПОДДРШКА НА ТУРИЗМОТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Дебарца“ бр. 2, 1000 Скопје
      телефон факс
    Љупчо ЈАНЕВСКИ    
    директор 322 3101  
      322 3146  
  • АГЕНЦИЈА ЗА СТОКОВНИ РЕЗЕРВИ +

    АГЕНЦИЈА ЗА СТОКОВНИ РЕЗЕРВИ

    • „Орце Николов“ бр. 71, 1000 Скопје
      телефон факс
    Реси АБДУРАХМАН    
    директор 3116 692 3298 273
      3227 745  
      3228 745  
      3116 249  
  • АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО +

    АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ВЕТЕРИНАРСТВО

    • „Трета Македонска бригада“ бр. 20, 1000 Скопје
      телефон факс
    Зоран АТАНАСОВ    
    директор 2457 873  
      2457 893  
  • АГЕНЦИЈА ЗА КАТАСТАР НА НЕДВИЖНОСТИ +

    АГЕНЦИЈА ЗА КАТАСТАР НА НЕДВИЖНОСТИ

    • „Трифун Хаџијанев“ бр. 4, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3204 800
    • e-mail: [email protected]
    • www.katastar.gov.mk
      телефон факс
     Борис ТУНЏЕВ    
    в.д. директор  3204 800 3171 668
  • СЛУЖБА ЗА ОПШТИ И ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ +

    СЛУЖБА ЗА ОПШТИ И ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ

    • „Плоштад Пресвета Богородица“ бр.3, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 2466 077
    • е-mail: 
      телефон факс
    Пеце МИРЧЕСКИ    
    директор 2466 026 2466 055
  • ДИРЕКЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА КЛАСИФИЦИРАНИ ИНФОРМАЦИИ +

    ДИРЕКЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА КЛАСИФИЦИРАНИ ИНФОРМАЦИИ

    • Касарна Гоце Делчев, ул „Васко Карангелески“ ББ, 1000 Скопје
      телефон факс
    Стојан СЛАВЕСКИ    
    в.д. директор 3299 820 3299 829
  • ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ +

    ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ

    • Димче Мирчев бр. 9 , П. Фах 372 , 1000 Скопје
      телефон факс
     Агрон БУЏАКУ    
     директор 3249 101 3249 213
    Зеќир ЈАКУПОСКИ    
    заменик директор 3249 106 3249 213
    Надица В'ЧКОВА    
    портпарол, односи со јавност 3249 169 3249 213

    e-mail: cuk.[email protected]

  • СОВЕТ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ И НАДЗОР НА РЕВИЗИЈАТА +

    СОВЕТ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ И НАДЗОР НА РЕВИЗИЈАТА

    Ул. 11 Октомври бр.7, кат 2, ГТЦ, секција 6, 1000 Скопје, П.Фах 488

    e-mail: [email protected]

     

    телефон факс
     Премтим ИСЕНИ
     3222 667   
     претседател    
         

  • ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ +

    ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ

    • ул.Васко Карангелески бр.8, 1000 Скопје
    • Тел.: 02 2 433 384
      Факс.: 02 2 433 300
      web site: www.dzs.gov.mk
      e-mail: [email protected]
      [email protected]
      телефон факс
    Аднан ЏАФЕРОСКИ    
     директор  02 2 433 384 02 2 433 300
     Екрем ЗЕНДЕЛИ    
    заменик директор  02 2 433 384 02 2 433 300
         
  • СТОПАНСКА КОМОРА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СТОПАНСКА КОМОРА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Димитрие Чуповски“, 13, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3244 000
    • факс: (+389 2) 3244 088
      телефон факс
    Бранко АЗЕСКИ    

    претседател

    e-mail: [email protected]

    3244 022 3244 088
    д-р Јелисавета ГЕОРГИЕВА ЈОВЕВСКА 3244 030  3244 088 
    потпретседател    
    e-mail: [email protected]    

    Билјана ПЕЕВА ЃУРИЌ

    в.д. извршен директор

    e-mail: [email protected]

    3244 034

     
  • СОЈУЗ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОЈУЗ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

      телефон факс
    Данела АРСОВСКА    

    претседател

    e-mail: [email protected]

    02 3091 440 02 3090 595
    Драган МИТКОВСКИ 02 3091440   
    потпретседател    
     e-mail:[email protected]    
    Александар МИЛОШЕВСКИ 02 3091440    
    извршен директор    
     e-mail:[email protected]    
    Габриела КУЛЕБАНОВА 02 3091440    
    извршен директор    
     e-mail:[email protected]    
    Александар ЗАРКОВ 02 3091440    
    извршен директор    
     e-mail:[email protected]    
  • АДВОКАТСКА КОМОРА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    АДВОКАТСКА КОМОРА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Даме Груев“, бр. 3, 1000 Скопје
    • e-mail: [email protected]
    • www.mba.org.mk
      телефон факс
    Никола ДОДЕВСКИ    
    претседател 3165 409  
      3212 452  
  • УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - Ректорат - +

    УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - Ректорат -

    • бул. „Крсте Мисирков“, ББ, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3293 293
    • факс: (+389 2) 3116 370
      телефон факс
    проф. д-р Никола  ЈАНКУЛОВСКИ    
    ректор 3293 293 3116 370
  • УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - Ректорат - +

    УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - Ректорат -

    • бул. „1 ви мај“, ББ, 7000 Битола
      телефон факс
    проф. д-р Сашо КОРУНОВСКИ ( 047 ) ( 047 )
    ректор 223 788 223 594
      223 192  
  • ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ - ТЕТОВО - Ректорат - +

    ДРЖАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ - ТЕТОВО - Ректорат -

    • „Илинден“, ББ, 1200 Тетово
      телефон факс
    проф. д-р Вулнет АМЕТИ ( 044 ) ( 044 )
    ректор   356 500
  • УНИВЕРЗИТЕТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ - Ректорат - +

    УНИВЕРЗИТЕТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ - Ректорат -

    • „Крсте Мисирков“, ББ, 2000 Штип
      телефон факс
    проф. д-р Блажо БОЕВ ( 032 ) ( 032 )
    ректор 550 002 550 001
  • УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ИНФОРМАТИЧКИ НАУКИ И ТЕХНОЛОГИИ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“ - ОХРИД +

    УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ИНФОРМАТИЧКИ НАУКИ И ТЕХНОЛОГИИ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“ - ОХРИД

    • „Партизанска“, ББ, 6000 Охрид
    • www.uist.edu.mk
      телефон факс
    проф. д-р Нинослав МАРИНА ( 046 ) ( 046 )
    ректор 511 000 511 567
  • КОМИСИЈА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ И РЕЛИГИОЗНИ ГРУПИ +

    КОМИСИЈА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ И РЕЛИГИОЗНИ ГРУПИ

    • ул. „Бихаќка“, бр.2 влез 1 кат 2 1000 Скопје (Палата Емануел Чучков)
    • е-mali: [email protected]
    • www.kovz.gov.mk
      телефон факс
         
     м-р Даријан СОТИРОВСКИ 3226 777 3226 353

     директор

    e-mail: : [email protected];  [email protected]

    3225 032  
    Зеко АБАЗИ 3226 777  3226 353 
     заменик директор    
  • МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА +

    МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

    • бул. „Партизански одреди“, 12, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3230 697
    • факс: (+389 2) 3230 685
      телефон факс
    Негово Блаженство Архиепископ Охридски и Македонски господин господин СТЕФАН    
    Македонска Архиепископија - Скопје 3136 631 3230 685
    e-mail: [email protected] 3230 697 3135 550
     КУМАНОВСКО ОСОГОВСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит ЈОСИФ ( 032 )  
    Куманово 492 909  
     ТЕТОВСКО ГОСТИВАРСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит ЈОСИФ ( 044 )  
    Тетово 353 003  
     ПРЕСПАНСКО - ПЕЛАГОНИСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Преспанско - пелагониски и администратор Австралиско - новозеландски господин ПЕТАР ( 047 )  ( 047 )
    Митрополија - Битола 236 967 221 721
     ДЕБАРСКО - КИЧЕВСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Дебарско - кичевски, господин ТИМОТЕЈ ( 046 ) ( 046 ) 
    Митрополија - Охрид 230 784 263 346
     СТРУМИЧКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Струмчки господин НАУМ ( 034 ) ( 034 ) 
    Митрополија - Струмица 322 284  
     ПОВАРДАРСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Повардарски господин АГАТАНГЕЛ ( 043 ) ( 043 ) 
    Митрополија - Велес 221 231  
     АМЕРИКАНСКО КАНАДСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Американско-канадски господин МЕТОДИЈ    
    Краунт Поинт - САД    
     ЕВРОПСКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Европски господин ПИМЕН    
    Малме, Шведска / Канцеларија – Скопје 3111 225  
     БРЕГАЛНИЧКА ЕПАРХИЈА телефон факс
    Негово Високо преосвештенство Митрополит Брегалнички, господин ИЛАРИОН ( 032 ) ( 032 )
    Митрополија - Штип 397 172 387 172
     ПОРАНЕШЕН МИТРОПОЛИТ ЕВРОПСКИ телефон факс
    Господин ГОРАЗД    
    Македонска Архиепископија – Скопје 3230 697  
     Секретар на Светиот архирејски синод на Македонската православна црква телефон факс
    Негово преосвештенство епископ Хераклејски господин КЛИМЕНТ    
    Македонска Архиепископија – Скопје 3230 685  
  • ИСЛАМСКА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА - Старешинство - +

    ИСЛАМСКА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА - Старешинство -

    • ул. „Чаирска“, бр. 52, 1000 Скопје
    • www.bim.org.mk
    • е-mail: [email protected]
      телефон факс
    Хаџи СУЛЕЈМАН еф. РЕЏЕПИ    
    Реис-ул-Улема 3117 530 3117 883
      3117 412 3117 410
  • КАТОЛИЧКА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    КАТОЛИЧКА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
    А. СКОПСКА БИСКУПИЈА
    Б. ЕПАРХИЈА ,,УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ВО СТРУМИЦА-СКОПЈЕ"

    • ул. „Тодор Александров“, бр. 68, 1000 Скопје
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Бискуп д-р Киро СТОЈАНОВ    
     Бискуп скопски и Епископ срумичко-скопски  3164 123 3164 123
  • ЕВРЕЈСКА ЗАЕДНИЦА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ЕВРЕЈСКА ЗАЕДНИЦА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • ул. „Б. Талевски“, бр. 24, 1000 Скопје
    • e-mail: [email protected]
      телефон факс
    Берта РОМАНО НИКОЛИЌ    
    претседател 3237 543 3214 880
  • ЕВАНГЕЛСКО - МЕТОДИСТИЧКА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ЕВАНГЕЛСКО - МЕТОДИСТИЧКА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • ул. „Загребачка“, бр. 4, Струмица
    • тел.: (+389 34) 322 662
      телефон факс
    Емил ЗАЕВ, претседател на црковно Претставништво и застапник/упрвител на црквата    
    Дебарца бр. 9. Скопје    
    Михаил ЦЕКОВ    
    проповедник    
  • ДРЖАВЕН АРХИВ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДРЖАВЕН АРХИВ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Кеј Димитар Влахов“, бр. 19, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3115 734
    • факс: (+389 2) 3116 571
      телефон факс
    Кирил ПЕТРОВ    
    в.д. директор 3115 783 3165 944
      3115 827  
    Музафер БИСЛИМИ    
    в.д.заменик директор    
  • ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА +

    ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

    • „Даме Груев“, бр. 4, 1000 Скопје
      телефон факс
    Апостол СИМОВСКИ    
     в.д. директор 3295 666 3111 336
     Зирап АДЕМИ    
     в.д. заменик директор    
  • ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА ИНДУСТРИСКА СОПСТВЕНОСТ +

    ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА ИНДУСТРИСКА СОПСТВЕНОСТ

    • „Илинденска“, ББ, 1000 Скопје
      телефон факс
    Сафет ЕМРУЛИ    
    директор 3116 379 3116 041
    Мите КОСТОВ    
    заменик директор    
  • ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА +

    ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

    • „Македонија“, 12/3, 1000 Скопје
      телефон факс
    м-р Тања ТАНЕВСКА    
    главен државен ревизор 3211 262 3126 311
    e-mail: [email protected] 3211 272  
    Насер АДЕМИ    
    заменик главен државен ревизор 3211 262 3126 311
    e-mail: [email protected] 3211 272  
  • ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР +

    ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР

    • бул.„Кузман Јосифовски-Питу“ бр.1, 1000 Скопје
    • тел: 02 3288 101
    • факс: 02 3123 169
    • e-mail:[email protected]
      телефон факс
     Марија Бошковска Јанковски    
    директор    
         
         
  • ГЛАВЕН ОДБОР НА СОЈУЗОТ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА БОРЦИТЕ ОД НОБ НА МАКЕДОНИЈА +

    ГЛАВЕН ОДБОР НА СОЈУЗОТ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА БОРЦИТЕ ОД НОБ НА МАКЕДОНИЈА

    • „Св. Климент Охридски“, 58 Б, 1000 Скопје
      телефон факс
    Тодор АТАНАСОВСКИ    
    претседател 3214 201 3217 414
  • СОЈУЗ НА ВОЕНИТЕ ИНВАЛИДИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОЈУЗ НА ВОЕНИТЕ ИНВАЛИДИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Даме Груев“, бр. 28, 1000 Скопје
      телефон факс
    Јонче ХРИСТОВСКИ    
    претседател 6139 831  
  • НАРОДНИ ХЕРОИ +

    НАРОДНИ ХЕРОИ

    Атанас ЗАБАЗАНОВСКИ
    народен херој
    Вангел НЕЧЕВСКИ -ТУНЕЛОТ
    народен херој
    Мара НАЦЕВА
    народен херој
  • СОВЕТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА +

    СОВЕТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА

    • бул. „ВМРО“, бр. 3, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3103 400
    • факс: (+389 2) 3103 401
    • www.srd.org.mk
    • e-mail: [email protected]
    Зоран ТРАЈЧЕВСКИ
    претседател
    Милаим ФЕТАИ
    заменик на претседателот
    Бојан ШОП ТРАЈАНОВ
    член на Советот
    Бранислав РАДОВАНОВИЌ
    член на Советот
    Столе НАУМОВ
    член на Советот
    м-р Алма МАШОВИЌ
    член на Советот
    м-р Борис АРСОВ
    член на Советот
    Селвер АЈДИНИ
    член на Советот
    Лазо ПЕТРУШЕВСКИ
    член на Советот
    Замир МЕХМЕТИ
    член на Советот
    м-р Методија ЈАНЧЕСКИ
    член на Советот
    Методи СТОИМЕНОВСКИ
    член на Советот
    м-р Васко ПЕТРЕВСКИ
    член на Советот
    Антонио ЈОВАНОВСКИ
    член на Советот
    Сељадин ЏЕЗАИРИ
    член на Советот
  • ДИРЕКТОРИ НА УПРАВИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА ВО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДИРЕКТОРИ НА УПРАВИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА ВО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

     УПРАВА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА САНКЦИИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА)
      телефон факс
     Јовица СТОЈАНОВИЌ, в.д. директор
    3106 550 3128 059
     УПРАВА ЗА ИМОТНО ПРАВНИ РАБОТИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ)
      телефон факс
    Едина РАХМАНИ, в.д. директор 3106 138  
     ЦАРИНСКА УПРАВА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ)
    „Лазар Личеноски“ бр. 13, 1000 Скопје телефон факс
     Ѓоко ТАНАСОСКИ, в.д. директор
    3224 342 3237 832
      3116 188  
     УПРАВА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ)
    бул. Кузман Јосифовски Питу бр.1, 1000 Скопје телефон факс
     Сања ЛУКАРЕВСКА, директор 3299 500  3281 010
     КОМИСИЈА ЗА ЗАШТИТА НА КОНКУРЕНЦИЈА
    Јуриј Гагарин 15, 1000 Скопје телефон факс
    Чедомир Кралевски, претседател 3296 466 3298 732
     УПРАВА ЗА НАМЕНСКО ПРОИЗВОДСТВО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА)
      телефон факс
    Дејан РАДОСАВЉЕВИЌ, директор 3214 915 3214 915
     УПРАВА ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
      телефон факс
    м-р Зоран ПОПОВСКИ, директор 3144 468 3144 315
     УПРАВА ЗА ВОДОСТОПАНСТВО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
      телефон факс
     Славе АРСОВСКИ, в.д. директор
    3111 792 3211 997
     УПРАВА ЗА ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКИ РАБОТИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
    Скупи ББ, 1000 Скопје телефон факс
    3097 004 3097 118
    Ивица ТОДОРОВСКИ, в.д. директор
    3097 103 3097 105
     УПРАВА ЗА СЕМЕ И СЕМЕНСКИ МАТЕРИЈАЛ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
    3-та Македонска Бригада ББ, 1000 Скопје телефон факс
    Менсур КАМБЕРИ, директор 3226 417 3226 417
     ФИТОСАНИТАРНА УПРАВА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
      телефон факс
    Сузана КРАТОВАЛИЕВА, директор 3112 210 3112 241
     УПРАВА ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ЈАЗИЦИТЕ НА ПРИПАДНИЦИТЕ НА ЗАЕДНИЦИТЕ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ)
    булевар Илинден ББ, 1000 Скопје телефон факс
    Реџепали ЧУПИ, директор 3239 706 3129 906
     УПРАВА ЗА ПРАШАЊА НА БОРЦИТЕ И ВОЕНИТЕ ИНВАЛИДИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД)
      телефон факс
    Вангел ДИМОВ, в.д. директор
    3113 696 3120 897
     УПРАВА ЗА АФИРМИРАЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА КУЛТУРАТА НА ПРИПАДНИЦИТЕ НА ЗАЕДНИЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА)
      телефон факс
    Менфи ИЛЈАЗ, в.д. директор
    3240 512  
     УПРАВА ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА)
    телефон факс
     Елеонора ПЕТРОВА, в.д. директор
    3289 700 3289 777
     AГЕНЦИЈА ЗА ЦИВИЛНО ВОЗДУХОПЛОВСТВО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
    Даме Груев бр. 1, 1000 Скопје телефон факс
    м-р Горан ЈАНДРЕОСКИ, директор 3114 773  
  • ДИРЕКТОРИ НА БИРОАТА ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДИРЕКТОРИ НА БИРОАТА ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

     БИРО ЗА СУДСКИ ВЕШТАЧЕЊА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА)
    бул.Гоце ДЕЛЧЕВ бр.18 (МРТ 19кат), 1000 Скопје телефон факс
    Валдет ЏАФЕРИ, директор 2 3222 880  
     БИРО ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ)
    Даме Груев бр. 14, 1000 Скопје телефон факс
    Ѓорѓи ГЕОРГИЕВСКИ, директор 3111 074  
     СЕКТОР ЗА ТУРИЗАМ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА)
      телефон факс
    Зоран НИКОЛОВСКИ, раководител 3093 540  
      3093 539  
     БИРО ЗА ЛЕКОВИ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО)
      телефон факс
    Роберт БЕКИРОСКИ, директор 3298 435  
     БИРО ЗА РАЗВОЈ НА ОБРАЗОВАНИЕТО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ)
    телефон факс
    Зекирија ХАСИПИ, директор 3063 065 3061 057
     БИРО ЗА СТОПАНСКИ НЕДОВОЛНО РАЗВИЕНИТЕ ПОДРАЧЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА)
      телефон факс
    Џемаил ЕЉМАЗИ, директор 3121 350 3126 411
  • ДИРЕКТОРИ НА ДРЖАВНИТЕ ИНСПЕКТОРАТИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДИРЕКТОРИ НА ДРЖАВНИТЕ ИНСПЕКТОРАТИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

     ДРЖАВЕН УПРАВЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА)

     „Ѓуро Стругар бр. 5“
    - Зграда на Технометал Вардар 3-ти спрат

    e-пошта: [email protected]

    телефон факс
    Фаница НИКОЛОСКА,в.д. директор  02 3225 949  
     ДРЖАВЕН ДЕВИЗЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ)
    телефон факс
    Максуд АЛИ, в.д. директор
    02 3161 425  
     ДРЖАВЕН ПАЗАРЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА)
    e-mail: [email protected] телефон факс
    Стојко ПАУНОВСКИ, директор 02 3162 341  
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ТЕХНИЧКА ИНСПЕКЦИЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА)
      телефон факс
    Екрем БУЊАКУ, директор 02 3121 013  
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
    телефон факс
     Јане СТАНКОСКИ, директор
    02 3121 462 3121 462
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ШУМАРСТВО И ЛОВСТВО (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО)
      телефон факс
    Дритон НЕБИУ, в.д. директор 02 3127 107  
     ДРЖАВЕН САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО)
      телефон факс
     Иринка СОТИРОВА БУХОВА, в.д. директор
    02 3112 500 / лок.105  
     ДРЖАВЕН ПРОСВЕТЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ)
      телефон факс
    Томе СПИРОВСКИ,в.д. директор 02 3106 522 3122 391
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ТРУД (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА)
      телефон факс
    Аљадин ХАВЗИУ, директор 02 3116 110  
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА)
      телефон факс
     Агим МУРТЕЗИ, в.д. директор
    02 3106 320  
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ТРАНСПОРТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ)
      телефон факс
    Руфат ХУСЕИНИ, директор 02 2464 510 2464 910
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И УРБАНИЗАМ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ)
      телефон факс
    Борјанчо МИЦЕВСКИ,в.д. директор
    02 3226 183  
     ДРЖАВЕН КОМУНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ)
      телефон факс
    Ивица ДИМИТРОВ, в.д. директор
    02 2462 595  
      2465 322  
     ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ)
      телефон факс

     Мирослав БОГДАНОВСКИ, в.д. директор                                              

    02 3066 930 / лок. 133  
     СОВЕТ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ И НАДЗОР НА РЕВИЗИЈАТА
    телефон факс
    Соња ЃЕЛОВА СТОЈАНОВА, претседател 02 3222 667  
      071 211450  
  • ДИРЕКТОРИ НА СЛУЖБИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДИРЕКТОРИ НА СЛУЖБИ ВО СОСТАВ НА МИНИСТЕРСТВАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

     ИНСТИТУТ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
      телефон факс
    Љупчо ДАВЧЕВ, директор 3247 150 3247 151
     БИРО ЗА МЕТРОЛОГИЈА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА)
      телефон факс
    Роберт ВАСИЛКОВСКИ, в.д. директор 2403 676 лок.12  
     СЛУЖБА ЗА ПРОСТОРЕН ИНФОРМАТИВЕН СИСТЕМ (МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ)
      телефон факс
    Димитар РОЛЕВСКИ, директор 3215 320  
      3213 651  
     КАПЕТАНИЈА НА ПРИСТАНИШТАТА (МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ)
      телефон факс
    Горан УСТИЈАНОВСКИ, капетан на капетанија 046 260 451  
     ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА
    • Бул. Македонија ББ, 1000 Скопје
    телефон факс
    Данаил Ден ДОНЧЕВ,в.д. директор 3289 054 3289 048
      3289 054 3289 048
     ФОНД НА ПЕНЗИСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА
    • Владимир Комаров ББ, 1000 Скопје
    телефон факс
    Шаип ЗЕНЕЉИ, директор 3250 100 3162 275
    Шенаси АЛИУ, заменик директор 3114 636  
  • ОРГАНИЗАЦИЈА НА РЕЗЕРВНИ ОФИЦЕРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ОРГАНИЗАЦИЈА НА РЕЗЕРВНИ ОФИЦЕРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Железничка“, бр. 25, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3165 161
    • факс: (+389 2) 3165 161
    • е-mail: [email protected]
      телефон факс
    проф. д-р Ѓорѓи МАЛКОВСКИ    
    претседател 3166 637 3166 637
    Ристо ПЕТКОВ    
    потпретседател 032 483 131  
  • СОВЕТ НА СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОВЕТ НА СОЈУЗОТ НА СИНДИКАТИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „12 ударна бригада“, бр. 2, 1000 Скопје
      телефон факс
    м-р Дарко Димовски    
    претседател 3161 374 3115 787
  • МАКЕДОНСКА РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА +

    МАКЕДОНСКА РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА

    • буевар „Гоце Делчев“, ББ, 1000 Скопје
    • тел.: +389 02 5119 899
    • [email protected]
      телефон факс
    Марјан ЦВЕТКОВСКИ    
    извршен директор на ЈП МРТ  02 5119 - 860 02 511 - 861
    Арун ИБРАИМИ    
    заменик извршен директор на ЈП МРТ    
  • НАЦИОНАЛНА И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ +

    НАЦИОНАЛНА И УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

    • буевар „Гоце Делчев“, бр.6, 1000 Скопје
    • е-mail:[email protected]
      телефон факс

    г-ѓа Сенка Наумовска

       
    директор 3226 846 3226 846
      3115 177  
  • ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Максим Горки“, 18, 1000 Скопје
      телефон факс
    Веле СМИЛЕВСКИ    
    претседател 3228 039 3228 039
  • СОЈУЗ НА КОМПОЗИТОРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    СОЈУЗ НА КОМПОЗИТОРИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Максим Горки“, 18, 1000 Скопје
      телефон факс
    Марко КОЛОВСКИ    
    претседател 3119 824 3119 824
  • НАЦИОНАЛЕН КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР +

    НАЦИОНАЛЕН КОНЗЕРВАТОРСКИ ЦЕНТАР

    • „Евлија Челебија“, ББ, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3116 465
      телефон факс
    Ема ПЕТРОВА НИКОЛОВСКА    
    директор 3116 624 3227 240
  • НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • Даут Пашин Амам, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3133 102
    • факс: (+389 2) 3124 219
    • e-mail [email protected]
      телефон факс
    д-р Дита Старова Ќерими    
    директор    
  • КОМПЛЕКС МУЗЕИ „МАКЕДОНИЈА“ +

    КОМПЛЕКС МУЗЕИ „МАКЕДОНИЈА“

    • „Јосиф Михаловиќ“ бр. 7, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3116 044
    • факс: (+389 2) 3116 439
    • e-mail: [email protected]
    • www.musmk.org.mk
      телефон факс
    Гордан НИКОЛОВ    
    в.д. директор 3221 973 3116 439
    e-mail:     
    Нада АНДОНОВСКА    
    соработник за односи со јавноста 3129 076  
    e-mail: [email protected]    
  • МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ +

    МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ

    • „Мито Хаџивасилев“ ББ, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3114 742
    • факс: (+389 2) 3115 367
      телефон факс
    Љубица КОНДИЈАНОВА    
    директор 3114 742 3115 367
  • Национална установа-НАЦИОНАЛНА ФИЛХАРМОНИЈА-Скопје +

    Национална установа-НАЦИОНАЛНА ФИЛХАРМОНИЈА-Скопје

    • Кеј Димитар Влахов бб, 1000 Скопје
      телефон факс
    Виктор ИЛИЕСКИ    
    в.д.директор 3118 450 3165 753
  • Република Северна Македонија, Национална установа МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР Скопје +

    Република Северна Македонија, Национална установа МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР Скопје

    • бул. „Климент Охридски“ ББ, 1000 Скопје
    • www.mnt.com.mk
      телефон факс
    Драган СПАСОВ    
    в.д. директор 3216 366 3216 366
  • ДРАМСКИ ТЕАТАР +

    ДРАМСКИ ТЕАТАР

    • „Шекспирова“ 15, 1000 Скопје
      телефон факс
     Сашо ТАСЕВСКИ    
    в.д. директор 3063 453 3061 870
  • ТУРСКИ ТЕАТАР +

    ТУРСКИ ТЕАТАР

    • „Никола Мартиновски“ 41, 1000 Скопје
      телефон факс
    Наџи ШАБАН    
    в.д. директор 3221 570 3124 207
  • АЛБАНСКИ ТЕАТАР +

    АЛБАНСКИ ТЕАТАР

    • „Никола Мартиновски“ 41, 1000 Скопје
      телефон факс
    Адем КАРАГА    
    директор 3124 207  
      3296 581  
  • ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ +

    ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ

    • „Вељко Влаховиќ“ 4, 1000 Скопје
      телефон факс
    Драган ДОВЛЕВ    
    директор 3222 619 3223 118
  • ДИРЕКЦИЈА ЗА КУЛТУРА И УМЕТНОСТ НА СКОПЈЕ +

    ДИРЕКЦИЈА ЗА КУЛТУРА И УМЕТНОСТ НА СКОПЈЕ

    • бул. „Св. Климент Охридски“ 586, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3222 341; 3238 372; 3165 064
    • факс: (+389 2) 3222 341; 3238 372; 3165 064
    • е-mail: [email protected]
    • www.dku.org.mk
      телефон факс
    Мирко СТЕФАНОСКИ    
    директор    
  • ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНИ РЕЗЕРВИ НА НАФТА И НАФТЕНИ ДЕРИВТИ +

    ДИРЕКЦИЈА ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНИ РЕЗЕРВИ НА НАФТА И НАФТЕНИ ДЕРИВТИ

    • ул. „Орце Николов“ 71, 1000 Скопје
      телефон факс
    Уљуси БЕКИРИ    
    директор 3225 228 3225 165
  • Национална установа-ОХРИДСКО ЛЕТО Охрид +

    Национална установа-ОХРИДСКО ЛЕТО Охрид

      телефон факс
    проф. Наташа Поповиќ  +389 (046) +389 (046)
    директор 262 304 261 304
    e-mail: [email protected]    
  • Национална установа-Ансамбл за народни игри и песни ,,ТАНЕЦ" Скопје +

    Национална установа-Ансамбл за народни игри и песни ,,ТАНЕЦ" Скопје

      телефон факс
    Зоран ЏОРЛЕВ    
    директор 2461 021 2460 112
  • ЗАЕДНИЦА НА ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА +

    ЗАЕДНИЦА НА ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

    • „Ристо Равановски“ бр. 3, поштенски фах 377, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3099 033
    • факс: (+389 2) 3061 994
    Коце ТРАЈАНОВСКИ
    претседател
    Изет МЕЏИТИ
    потпретседател
  • ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ПОЛИТИЧКИ ПРОГОНУВАНИ, ЗАТВОРАНИ И ОСУДУВАНИ ЗА САМОБИТНОСТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И НЕГОВАТА ДРЖАВНОСТ +

    ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ПОЛИТИЧКИ ПРОГОНУВАНИ, ЗАТВОРАНИ И ОСУДУВАНИ ЗА САМОБИТНОСТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И НЕГОВАТА ДРЖАВНОСТ

    • „Партизанки Одреди“ бр. 117/1, 1000 Скопје
    • тел.: (+389 2) 3238 044
    • факс: (+389 2) 3078 189
    Никола АНДОНОВ
    претседател на политичките затвореници
    Маријанти ЛАЗАРЕВСКА
    претседател на огранокот на Општина Центар - Скопје
    Анастасика ПОПОВСКА
    претседател на огранокот на Општина Кaрпош - Скопје
    Емилија МИНДЕВА ЦИПУШЕВА
    претседател на огранокот на Општина Радовиш
    Тоше СЕИЗОВ
    претседател на огранокот на Општина Гевгелија
    Димитар АНДОНОВ
    претседател на огранокот на Општина Штип
    Љупчо КОЦАРЕВ
    претседател на огранокот на Општина Охрид
    Љубе ИЛИЕВ
    претседател на огранокот на Општина Кочани
    Ристо ПЕЦЕВ
    претседател на огранокот на Општина Струмица
    Мише КАРЕВ
    претседател на огранокот на Општина Крушево
    Илија АНГЕЛОВ
    претседател на огранокот на Општина Неготино
    Михаил ПАНОВ
    претседател на огранокот на Општина Виница
    Коце КОСТОВ
    претседател на огранокот на Општина Делчево
    Томче НАЈДОВСКИ
    претседател на огранокот на Општина Битола
    Петар ДУРТАНОВ
    претседател на огранокот на Општина Прилеп
    Круме МИЛАДИНОВ
    претседател на огранокот на Општина Струга
    Тони ТАКАШМАНОВ
    претседател на огранокот на Општина Богданици
    Ангел БАДЕВ
    претседател на огранокот на Општина Кавадарци
    Александар АНДОНОВ
    претседател на огранокот на Општина Свети Николе
    Ѓорги НАУМОВ
    претседател на огранокот на Општина Скопје - Аеродром
  • 1