Соопштенија

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, г-дин Никола Попоски, денес во Скопје ја прими г-ѓа Викторија Нуланд, помошник државен секретар на САД задолжена за европски и евроазиски прашања. Посетата е во рамки на нејзината посета на регионот на Југоисточна Европа,

 

Slika 1

Соговорниците разговараа за досегашниот развој на билатералните односи меѓу Република Македонија и Соединетите Американски Држави, кои ги карактеризира стратешко партнерство, отворен дијалог и пријателство.

Slika 2
На средбата се изрази американската поддршка за евроатлантските интеграции на Република Македонија. Се разговараше за реформите поврзани со начелата врз кои се темелат Европската Унија и НАТО. Беа истакнати и заложбите за промоција на позитивна клима и зголемување на довербата со Република Грција, преку конкретни чекори и проекти. Соговорниците се осврнаа и на актуелните односи во Република Македонија и во регионот на Југоисточна Европа.

slika 3

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, г-дин Никола Попоски, денес во Скопје ја прими г-ѓа Викторија Нуланд, помошник државен секретар на САД задолжена за европски и евроазиски прашања. Посетата е во рамки на нејзината посета на регионот на Југоисточна Европа,Соговорниците разговараа за досегашниот развој на билатералните односи меѓу Република Македонија и Соединетите Американски Држави, кои ги карактеризира стратешко партнерство, отворен дијалог и пријателство.На средбата се изрази американската поддршка за евроатлантските интеграции на Република Македонија. Се разговараше за реформите поврзани со начелата врз кои се темелат Европската Унија и НАТО. Беа истакнати и заложбите за промоција на позитивна клима и зголемување на довербата со Република Грција, преку конкретни чекори и проекти. Соговорниците се осврнаа и на актуелните односи во Република Македонија и во регионот на Југоисточна Европа.


- See more at: http://www.mfa.gov.mk/?q=node/3530#sthash.qIi9J4pg.dpuf

Конзуларни услуги