Соопштенија

На 16 јули, во Брисел, се оддржа Меѓународна донаторска конференција за санирање на последиците од катастрофалните поплави во БиХ и Србија, на која учествуваше Амбасадорот Андреј Лепавцов.

 

Slika 1

Во присуство на бројни учесници (еврокомесарот Филе, премиерот на Словенија, Братушек и МНР на Франција, Фабиус) се разгледуваа проценките за нанесените штети и загуби во БиХ и Србија и потребите за обнова на загрозените подрачја.

Slika 2

Лепавцов се осврна на укажаната помош од Република Македонија кон двете блиски и пријателски земји, што беше израз на голема солидарност од владините институции, граѓаните, приватниот и невладиниот сектор.

Конзуларни услуги