Home Africa

Министер Никола Димитров

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

banner mk gr agreement

banner mk gr agreement ALB 01

Публикации

Соопштение од ДИК

Согласно Изборниот законик и Правилникот за подготовка,организирање и спроведување референдум на државно ниво,во овие дипломатско - конзуларни претставништва и конзуларни канцеларии нема да се организира гласање на 29.09.2018 година за Референдумот 2018.

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:[email protected]
Е-пошта:[email protected]

ДИЈАСПОРА

Никола Груевски е тој кој што успеа да ја претвори Република Македонија во заробена држава за време на неговото владеење, како што беше посочено и во извештајот на Европската ...

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денес го прими новоименуваниот амбасадор на Република Косово во Република Македонија, Ѓерѓ Дедај, кој ги предаде копиите од ...

На 8 ноември 2018 година, новоименуваната вонредна и ополномоштена амбасадорка на Република Македонија во Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Александра ...

Македонија: Скопје очекува во 2019 година почеток на пристапните разговори за ЕУ

Со оглед на напредокот во спорот со името со Атина, министерот за надворешни работи на ...

Заменик министерот за надворешни работи, Андреј Жерновски, денес оствари средба со Државниот секретар на Министерството за надворешни работи на Полска, Симон Шинковски.

...

На вториот ден од работната посета на Берлин, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола  Димитров, оствари средба со својот хомолог, министерот за ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, на 7 и 8 ноември 2018 година, престојува во работна посета на Сојузна Република Германија, на покана ...

На 6 ноември 2018 година, во работна посета на Министерството за надворешни работи на Република Македонија престојуваа делегации на земјите од Вишеградската група, предводена ...

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска го прими новоименуваниот амбасадор на Хашемитското  Кралство Јордан во Република Македонија, Исмаил Иса Исмаил ...

Изјава на Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, околу последните случувања поврзани со поранешниот Претседател на Владата на Република Македонија, Никола Груевски
Средба на министерот за надворешни работи, Никола Димитров со новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Косово во Република Македонија, Ѓерѓ Дедај
Интервју на МНР Димитров за германски Велт
Амбасадорката на Република Македонија во Обединетото Кралство, Александра Миовска ги предаде акредитивните писма  на Кралицата Елизабета Втора
Интервју на МНР Димитров за германски Тагесшпигел
Средба на ЗМНР Андреј Жерновски со Државниот секратар на МНР на Полска, Симон Шинковски
MНР Димитров оствари средба со МНР на СР Германија, Хајко Мас
МНР Димитров се обрати во германскиот Бундестаг, за време на работната посета на СР Германија
Политички консултации помеѓу Министерствата за надворешни работи на Република Македонија и земјите членки на Вишеградската група
Средба на министерот за надворешни работи, Никола Димитров со новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Хашемитско Кралство Јордан во Република Македонија, со седиште во Анкара,  Исмаил Иса Исмаил Рифаие

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО АФРИКА

  • ЕГИПЕТ
  • МАРОКО
  • НИГЕРИЈА
Egypt АРАПСКАТА РЕПУБЛИКА ЕГИПЕТ
Амбасада на Република Македонија во Каиро

Амбасадор, 

Вршител на должност, г. Зуко Ризвански

Road Al Nahda 41, 3/402, Maadi, Cairo
T: ++ 202 27 508 501
F: ++ 202 27 508 502
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
Morocco КРАЛСТВО МАРОКО
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Париз, ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Nigeria НИГЕРИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Будимпешта, УНГАРИЈА
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги