Home Africa

Minister Nikola Dimitrov

  left1

MINISTER'S PROFILE

INTERVIEWS AND SPEECHES

Follow the Minister on:
facebook11 twitter11                      

banner mk gr agreement ENG 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Publications

Contact Info

Address:

MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
boulevard “Philip II of Macedon“ Nr. 7
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Contact:

Tel: +389 2 3115 266 Fax: +389 2 3115 790
E-mail:[email protected]
E-mail:[email protected]

DIASPORA

Today in Berlin, the Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov participated in the Balkan Dialogues Conference organised by the Munich Security Conference, the EastWest ...

Утре (петок, 6 декември 2019 година) во Берлин, министерот за надворешни работи Никола Димитров ќе учествува на конференцијата „Балкански дијалози“, организирана од страна на ...

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov participates in the 26th Ministerial Council of the Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE), which is being ...

 На пленарните состаноци на Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот (ИХРА) кои се одржаа во периодот од 2-5 декември 2019 година, во Луксембург, едногласно ...

Информираме дека Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија подготви нацрт-текст на Предлог-закон за надворешни работи, кој денес е објавен на ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денес во британскиот Форин офис се сретна со државниот министер за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Кристофер Пинчер. ...

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев ќе ја предводи делегацијата на нашата земја во чиј состав се и заменичката на претседателот во Владата и ...

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov took part today in the think-tank event on “EU Western Balkans Enlargement” organised by the Progress Institute for Social ...

За неколку дена во Лондон, нашата држава седнува на масата на лидерскиот самит на Алијансата, рамноправно со најмоќните земји на светот. Министрите Шекеринска и Димитров на ...

The Minister of Foreign Affairs of the Republic of North Macedonia, Nikola Dimitrov received today the copies of credentials of the newly appointed Ambassador Extraordinary ...

FM Dimitrov on working visit to Berlin
Работна посета на МНР Никола Димитров на Берлин
FM Nikola Dimitrov at 26th OSCE Ministerial Council in Bratislava
Република Северна Македонија примена како придружена членка во Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот
Нацрт-текст на Предлог-закон за надворешни работи
Средба на МНР Никола Димитров со државниот министер за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Кристофер Пинчер
Премиерот Заев предводи делегација на Владата на Северна Македонија на Состанокот на лидерите на НАТО во Лондон во чест на 70 годишнината на алијансата
FM Dimitrov at “EU Western Balkans Enlargement” with WB think-tank representatives
Средба на МНР Никола Димитров и ЗПВРСМ и МО Радмила Шекеринска со полковник Зоран Јанковиќ, шеф на Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје
FM Nikola Dimitrov meets Nives Tiganj, newly appointed Croatian Ambassador to North Macedonia

DIPLOMATIC MISSIONS IN AFRICA

  • EGYPT
  • MOROCCO
  • NIGERIA
Egypt ARAB REPUBLIC OF EGYPT
Embassy of the Republic of North Macedonia in Cairo

Ambassador, 

Chargé d'Affaires a.i: Mr. Zuko Rizvanski

Road Al Nahda 41, 3/402, Maadi, Cairo T: ++ 202 23 805 269
T: ++ 202 27 508 501
F: ++ 202 27 508 502
M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
Morocco KINGDOM OF MOROCCO
COVERED BY: Embassy of the Republic of North Macedonia in Paris, FRENCH REPUBLIC
  Map Location >>
Nigeria NIGERIA
COVERED BY: Embassy of the Republic of North Macedonia in Budapest, HUNGARY
  Map Location >>