Соопштенија

Амбасадорот на Република Македонија во Црна Гора, Александар Василевски, предаде вредна донација од 130 тома од капиталната едиција „Македонска книжевност на англиски јазик„ на Народната библиотека „Радосав Љумовиќ„ во Подгорица.

 

Донација на книги

”Се надевам дека црногорските читатели, преку содржината на овие книги, ке успеат да се приближат до македонската реалност во одредени временски периоди” - истакна амбасадорот Василевски.

Конзуларни услуги