Соопштенија

На маргините на конференцијата на Економист, која вчера и денес се одржува во Атина, МНР Никола Димитров разговораше со својот кипарски колега, МНР Никос Христодулидис, на кој беше договорен датумот за воспоставување дипломатски односи помеѓу Република Северна Македонија и Република Кипар, на крајот на август, за време на овогодинешниот министерски состанок (Гимних) во Финска.

 

Dimitrov Hristodulidis

 

 

Конзуларни услуги