Соопштенија

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Никола Димитров, оствари средба со новоименуваниот Резидентен координатор на ОН во Република Северна Македонија, г-ѓа Росана Дудзиак.

 

100519OA MNR Dimitrov Sredba so noviot rezidenten koordinator na UNDPA 6985

Изразувајќи задоволство и благодарност за ангажманот на Канцеларијата на Резидентниот координатор на ОН, министерот Димитров, како особено важна ја апострофираше соработката во областа на продуктивното вработување, намалувањето на невработеноста и сиромаштијата, инклузијата на социјално ранливи групи, родовата еднаквост, јакнењето на институциите, животната средина и климатските промени.

Тема на разговор беа и унапредувањето на целокупната соработка со канцеларијата на Резидентниот координатор на ОН во Скопје, како и имплементацијата на постоечките проекти во Република Северна Македонија.

100519OA MNR Dimitrov Sredba so noviot rezidenten koordinator na UNDPA 6989

Конзуларни услуги