АЗИЈА

 

Амбасади на Република Северна Македонија во Азија
 • ИЗРАЕЛ
 • ИНДИЈА
 • ЈАПОНИЈА
 • КАЗАХСТАН
 • КАТАР
 • НР КИНА
 • ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Israel ДРЖАВА ИЗРАЕЛ
Амбасада на Република Северна Македонија во Тел Авив

Амбасадор, 

вршител на должност, г. Александар Аврамовски

Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +972 7 371 54 900  
локација на мапа >>   веб страна >>
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Њу Делхи
Ги покрива: Малезија, Шри Ланка, Индонезија, Непал и Сингапур
Амбасадор, 
Адреса:
Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

T: ++ 91 (11) 4614 2603 F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +91 96676672205  
локација на мапа >>   веб страна >>
Japan ЈАПОНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Токио

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Ана Деребан Блажевска

Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: [email protected]

Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +81 (0)80 4886 0103  
локација на мапа >>   веб страна >>
Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН
Амбасада на Република Северна Македонија во Астана
Вршител на работи, г-дин Муарем Меџити
Ul. “Tashenov” No3, Nur-Sultan 010000,
Republic of Kazakhstan

Т: +7 7002221973  , +77082221873

M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +7 700 222 1973  
локација на мапа >>   веб страна >>
Qatar ДРЖАВА КАТАР
Амбасада на Република Северна Македонија во Доха
 

Амбасадор, 

Вршител на работи, г. Драган Јордановски

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha

T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +974 66597944  
локација на мапа >>   веб страна >>
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Амбасада на Република Северна Македонија во Пекинг
Ги покрива: Демократска Народна Република Кореа, Монголија, Социјалистичка Република Виетнам и Тајланд

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Зорица Ташковска

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +86 185 1351 2812  
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Arab-Emirates ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Амбасада на Република Македонија во Абу Даби

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Елма Алторок

 • Abu Dhabi, Dyeenah St.,Villa No.10, PO Box 108225

 • раб.време: нед-чет. од 10ч.-14ч.
 • working hours:  sunday - thursday  10h-14h

M:+97126505130

F: +97126359744

M: [email protected]

Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +971564417552  
локација на мапа >>   веб страна >>

 

Држави во Азија во кои Република Северна Македонија е претставена преку друга држава
 • АЗЕРБЕЈЏАН
 • ВИЕТНАМ
 • ДНР КОРЕА
 • ИНДОНЕЗИЈА
 • ИРАН
 • КИРГИСТАН
 • КУВАЈТ
 • МАЛЕЗИЈА
 • МОНГОЛИЈА
 • НЕПАЛ
 • САУДИСКА АРАБИЈА
 • СИНГАПУР
 • ТАЈЛАНД
 • УЗБЕКИСТАН
 • ШРИ ЛАНКА
Azerbaijan АЗЕРБЕЈЏАНСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Vietnam СОЦИЈАЛИСТИЧКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
North-Korea ДЕМОКРАТСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КОРЕА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Indonesia ИНДОНЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Iran ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kyrgyzstan КИРГИСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kuwait КУВАЈТ
Покриено од: Скопје, Министерство за надворешни работи на Република Северна Македонија 
 

Амбасадор, г-дин Абдулкадар Мемеди

 • Министерство за надворешни работи на
  Република Северна Македонија

Ул. Филип II Македонски 7,

1000 Скопје

tel: +389 2 3129 510
fax: +389 2 3129 542
e-mail: [email protected]

Malaysia МАЛЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Mongolia МОНГОЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Nepal НЕПАЛ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Saudi-Arabia

САУДИСКА АРАБИЈА
Покриено од: Скопје, Министерство за надворешни работи на Република Северна Македонија 

 

 Амбасадор, г-дин Абдулкадар Мемеди

 • Министерство за надворешни работи на
  Република Северна Македонија

Ул. Филип II Македонски 7,

1000 Скопје

tel: +389 2 3129 510
fax: +389 2 3129 542
e-mail: [email protected]

Singapore СИНГАПУР
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Thailand ТАЈЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Uzbekistan РЕПУБЛИКА УЗБЕКИСТАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Sri-Lanka ШРИ ЛАНКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>

 

Почесни Конзулати на Република Северна Македонија во Азија
 • *
 • *
 • АЗЕРБЕЈЏАН, Баку
 • ИЗРАЕЛ, Тел Авив
 • ИНДИЈА, Калкута
 • ИНДИЈА, Ченај
 • ИНДОНЕЗИЈА, Џакарта
 • ЈАПОНИЈА, Токио
 • ЈОРДАН, Аман
 • КАЗАХСТАН, Алмати
 • КИНА, Хонг Конг
 • ПАКИСТАН, Исламабад
 • ПАКИСТАН, Карачи
 • СИРИЈА, Дамаск
   
 
 
     
 
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во 
 
 
     

 

 Azerbaijan  РЕПУБЛИКА АЗЕРБЕЈЏАН 
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Баку
 г. Анар Мамадов, Почесен  конзул
 

 AZ 1021, Kaverochkin str.13, Baku

T:+99412 441 34 26
F:+99412 441 34 27

 M: [email protected]

Israel ИЗРАЕЛ
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Тел Авив
г. Шломо Грациани, Почесен генерален конзул
дата на именување 18.11.2005
Beitar 33 Hertzeliya,
State of Israel
T:  +972-9-9575935
Ф: +972-3-6712712
М: +972-544-334603
М: [email protected]
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Махараштра, Калкута
г. Намит Бајориа, Почесен конзул
дата на именување: јануари 2018
20,Chinar Park, Bajoria Towers,
Kolkata-700157
Republic of India
М:  +98310-75762

М: [email protected]
 India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Ченај
г. Арвинд Гупта, Почесен конзул
дата на именување 11.02.2012
No.6, Sardar Patel Road,
Guindy, Chennai- 600032,
Republic of India
T: +91-44-42911222 /210 /211
Ф: +91-44-42911209
М: [email protected]
 Indonesia РЕПУБЛИКА ИНДОНЕЗИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Џакарта
г. Сој Мартуа Пардеде, Почесен конзул
дата на именување 10.07.2007

Rumah Maduma
Jl. Sultan Agung No. 64 

Jakarta Selatan, INDONESIA
T: +62 21 2232 3841 
T: +62 21 2232 3842    
М: +62 816 822 700
М: [email protected]
М: [email protected]
Japan ЈАПОНИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Токио
г. Масатаке Мацуда, Почесен генерален конзул
дата на именување 03.04.2012
Hanzomon KD Building 6F, 1/8/9,
Hirakawacho chiyoda-ku
Tokyo, 102-0093, Japan
T: 00 81 33 22 11 061  
Jordan ЈОРДАН
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Аман
г-ѓа. Худа Нафа, Почесен конзул
дата на именување 

Shmaisani - Khair Al-Din Al-Tunisi  
St-Building no.3 
Amman, Jordan

Tel: 00 962 6 5692600

Fax: 00 962 6 5697622

M: [email protected]

P.O.Box 925863 Amman 11110 Jordan

Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН

Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Алмати

Султан Мукшајев, почесен конзул

 

050000, Almaty

Zheltoksan Str. 167

 

 

T:  +(701)555-88-55

М: [email protected]
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Хонг Конг
г. Мартин Танг, Почесен генерален конзул
дата на именување 20.05.2008
4013 Jardine House,
1 Connaught Place, Hong Kong,
People’s Republic of China
T: + 852 252 56474
Home: + 852 2521 8373
 
Pakistan ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Исламабад
г. Фејсал Билал Куреши, Почесен конзул
дата на именување 30.11.2009

Suite # 211, Second Floor, Al-safa Heights 1, Sector F11 Markaz, Islamabad,

Islamic Republic of Pakistan

 T: +92 51 8730088                        

M: +92 3008486310                        

F: +92 51 8730089

e-mail: [email protected]
Pakistan ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Карачи
г. Билал Ахмед Куреши, Почесен генерален конзул
дата на именување: 1994
67- Khayaban e Mujahid, Phase 5, DHA  
Karachi
Islamic Republic of Pakistan

Т:  + 92 21 32560030-36 

M: + 92 300 2000055

Ф: + 92 21 3256 4603

М: [email protected]
Syria АРАПСКА РЕПУБЛИКА СИРИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Дамаск
Г. Мазен Ибрахим Хамоур, Почесен генерален конзул
дата на именување 29.12.2005
P.O. Box 436
Damascus,
Arab Republic of Syria
Т: 00963 11 2313003
T: 00963 11 2752004
M: 00963 933 211544
M: 00963 933 757199  (асистент) 
Ф: 00963 11 2313005
Ф: 00963 11 2752004
М: [email protected]
M: [email protected]
M: [email protected]
В: www.hammour.com.sy

 

Конзуларни услуги