Соопштенија

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, на денешната средба со Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов, информираше за содржината на последните разговори со МНР на Грција, Никос Коѕијас, во Њујорк и во Брисел.

 

По средбата, МНР Димитров изјави:

„За ова исклучително значајно прашање за разликата околу името, прашање што не’ влече надолу и ни’ ја попречува иднината повеќе години, потребно е лидерство и највисока одговорност од сите политички фактори. Доколку најдеме начин да го затвориме овој проблем со зачувување на идентитетот и достоинството, сите заедно, ќе бидеме на правата страна на историјата.”

Конзуларни услуги