Соопштенија

По повод државниот празник 11 октомври, Министерството за надворешни работи на Република Македонија и Дипломатскиот клуб – Скопје, на 14 октомври 2017 година го организираат традиционалниот Дипломатски турнир во тенис, кој годинава се одржува по 21-ви пат.

 

IMG 0017

На турнирот земаа учество околу триесетина претставници на дипломатско-конзуларниот кор акредитирани во Република Македонија, претставници од Министерството за надворешни работи на Република Македонија и Дипломатскиот клуб – Скопје.

IMG 9850

IMG 9948

Натпреварите се одржаа во двојки, во машка и женска конкуренција, на терените на тенискиот клуб  „АБЦ“ во Скопје, а првите места ги освоија Сун  Сјаовен (Sun Xiaowen ) од Амбасадата на Народна Република Кина, во машка и Рони Тајди (Ronie Tidy) од Амбасадата на Велика Британија во женска конкуренција.

IMG 0009

IMG 0007

Конзуларни услуги