Interviews and Speeches

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Телма“

Дата: 28 септември 2016 година

Новинар: Сања Васиќ

Poposki telma - Golema

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи во интервју за телевизијата „Телма“ зборуваше за состојбата со спорот со името помеѓу Македонијаи Грција, напредокот на Мерките за градење на доверба, односите Македонија – Бугарија, Македонија – Турција како и за внатрешната состојба и претстојните предвремени парламентарни избори. Повеќе можете да погледнете во видеото...