Светот во Македонија

Aмбасадорот на Монголија во Република Македонија, со седиште во Софија, Н.Е. г-динот Лхамсурен Дугерџав, денес свечено го отвори Почесниот конзулат на Монголија во Република Македонија.

При церемонијата на отварање беше истакнато дека отворањето на Почесниот конзулат ќе придонесе кон поквалитетно зближување на двете земји и на нивна соработка во сите сфери од заемен интерес, а ангажманот на почесниот конзул Литов Намдагжанчив ќе даде позитивен импулс за непосредно претставување на економските, културните, образовните и другите потенцијали на двете земји.

Изразено е посебно задоволство што отворањето на Почесениот конзулат се случува во годината во која се одбележуваат 20 години од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Македонија и Монголија и очекување дека овој чин на Монголија во Република Македонија ќе внесе нови содржини и форми во сѐвкупната идна билатерална соработка.

На церемонијата присуствуваа и високи претставници на Министерството за надворешни работи. Dating site view profiles and photos without registration, free chat video chat, make new friends and date free sexy video chat Millions of people have discovered this form of communication. Dating in Russia and abroad with the purpose of friendship or a serious relationship, search for travel companions in travel. Online games, apps for chatting and flirting, rating photos.

Конзуларни услуги