Граѓаните на Република Северна Македонија можат да патуваат без визи во сите земји потписнички на Шенгенскиот договор и во одреден број други земји.

Доколку патувате во една од земјите од Шенген Зоната, за повеќе информации прочитајте повеќа на:

Патување во Шенген зоната >>.

Доколку сакате да проверите дали Ви е потребна виза за земјите во кои планирате да патувате, прочитајте повеќа на:

Визи за македонски граѓани >>

Конзуларни услуги