Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за магазинот „Српска Економија“

Дата: март, 2017

Новинар: Милица Кривокапиќ, Митко Арнаудов

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Дер Стандард“

Дата: 11 декември 2016 година

Новинар: Аделхајм Вулфл

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Ди Пресе“

Новинар: Вилен Шнајдер

Дата:15 ноември 2016 година

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Сител“

Дата: 09 ноември 2016 година

Новинар: Валентин Николовски

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Ди Велт“

Новинар: Соња Гилерт

Дата: 19 октомври 2016 година

ОБРАЌАЊЕ на H.E. НИКОЛА ПОПОСКИ

Заменик претседател на Владата и Министер за надворешни работи на Република Македонија
Парламентарно собрание на ОБСЕ 2016 Есенска сесија
Скопје, 29 септември – 2 октомври 2016
Втора сесија: Развој на демократските институции и човековите права во Југоисточна Европа: улогата на ОБСЕ

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Телма“

Дата: 28 септември 2016 година

Новинар: Сања Васиќ

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Гласот на Америка“

Дата: 26 септември 2016 година

Новинар: Јане Бојаџиевски

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Фактор“

Дата: 8 септември 2016 година

Новинар: Горазд Чомовски

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „ТВ 21“

Дата: 18 јули 2016

Новинар: Габриела Д. Мишевска

Конзуларни услуги