Home N America

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

Публикации

ДИЈАСПОРА

Попоски во Рим на неформален состанок за Западен Балкан

Автор: Кристијана Мисори

24. мај 2017., 19:39

„Без извесност дека во некој рок ќе има интеграција во ЕУ, постои ризик дека жарот кај граѓаните на Балканот ќе гасне, а ЕУ да биде одвлечена од други проблеми, особено ...

Во рамките на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денеска, во Рим, ја ...

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“

Дата: 23.05.2017 година

Попоски: Излезот не е во просто менување на парламентарното мнозинство

ИБНА/Интервју – Попоски: „Промените на границите на Балканот не се патот напред“

Од Спирос Сидерис/ Објавено на: 21.05.2017
...

На маргините на 127 сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа која се одржа денес во Никозија во рамките на кипарското претседателство со Советот, ЗПВРМ и МНР ...

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше  на 127. сесија на  Комитетот на министри на Советот на Европа, што се одржа во Никозија, со која ...

Заменик претседателот на Владата на РМ и Министер за надворешни работи, Никола Попоски, учествуваше на Форумот "Еден појас, еден пат", што се одржува во Пекинг, Народна ...

Во организација на Дипломатската академија при Министерството за надворешни работи на Република Македонија, група од 62 студенти од 22 држави  од Дипломатската академија ...

Заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, оствари средба со Специјалниот претставник на Австрискиот ...

Македонија: Министерот за надворешни работи - Рано е да се каже дали излеговме од кризата
МНР Попоски од Рим: „На Балканот му е потребен чесен пристап и догледно членство во ЕУ“
Учество на ЗПВРМ и МНР, Никола Попоски на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“ во Рим
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „ИБНА“ - „Промените на границите на Балканот не се патот напред“
Средба на МНР Никола Попоски со МНР на Кипар Јанис Касулидес
Учество на ЗПВРМ и МНР Попоски на 127-та Сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
Учество на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Форум во Пекинг
Гости од Дипломатската академија од Виена во посета на МНР
Средба со Специјалниот претставник на Претседавачот со ОБСЕ, амбасадорот Штрохал

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО СЕВЕРНА АМЕРИКА

  • САД
  • КАНАДА
  • МЕКСИКО
United-States СОЕДИНЕТИ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ
Амбасада на Република Македонија во Вашингтон
Ги покрива: Мексико 
Амбасадор, г-дин Васко Наумовски
2129 Wyoming Ave. N.W, Washington D.C. 20008 T: ++ 1 202 667 0501
T: ++ 1 202 667 2104
F: ++ 1 202 667 2131
M: washington@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Canada КАНАДА
Амбасада на Република Македонија во Отава
Амбасадор,г-дин Тони Димовски
130 Albert St. Suite 1006, Ottawa, ON, K1P 5G4 T: ++ 1 613 234 38 82 F: ++ 1 613 233 18 52
M: ottawa@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Mexico МЕКСИКО
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Вашингтон, САД
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги