Home Asia

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

Публикации

ДИЈАСПОРА

Во рамките на официјалната посета на Претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Млaдeн Иваниќ на Република Македонија, чиј домаќин беше Претседателот на ...

Работна посета на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Стразбур

Заменик-претседателот на Владата на Република Македонија и Министер за надворешни работи, Никола Попоски, денеска во ...

Заменик Претседателот на Владата и Министер за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денеска, во Валета, оствари средба со Министерот за надворешни ...

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски, денес, во Министерството за надворешни работи на Република ...

Вицепремиерот и министер за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски денес оствари работна посета на Принципатот Лихтенштајн. За време на посетата се ...

На покана од Државниот секретар на Соединетите Американски Држави, Рекс Тилерсон, Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи ...

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски, денес, во просториите на Министерството за надворешни работи се ...

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски во Виена оствари средба со австрискиот министер за надворешни работи и ...

Заменик претседателот на Владата во Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски учествуваше на седница на Постојаниот совет на Организацијата за ...

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски денеска оствари средба со претставници на парламентарната Комисија за ...

Потпишана Спогодба меѓу Македонија и Босна и Херцеговина за соработка во ЕУ интеграциите и одржан бизнис-форум
Преку откочување на ЕУ интегративните процеси, до поголема внатрешна стабилност
Средба на МНР Попоски со МНР на Малта
Обраќање на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски пред млади дипломати од МНР на Кралството Шведска
Работна посета на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Принципатот Лихтенштајн
Учество на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Министерски состанок на Глобалната Коалиција за борба против ИСИС во Вашингтон
Обраќање на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски пред студенти по безбедност од Скопје, Белград и Загреб
Средба Попоски – Курц во Виена
Учество на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Постојаниот совет на ОБСЕ во Виена
Средба на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски со делегација од германскиот Бундестаг

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО АЗИЈА

  • ИЗРАЕЛ
  • ИНДИЈА
  • ЈАПОНИЈА
  • КАЗАХСТАН
  • КАТАР
  • НР КИНА
  • ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Israel ДРЖАВА ИЗРАЕЛ
Амбасада на Република Македонија во Тел Авив
Амбасадор, г-дин Пајо Авировиќ
Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: telaviv@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи
Ги покрива: Малезија, Шри Ланка, Индонезија, Непал и Сингапур
Амбасадор, г-дин Тони Атанасовски
Адреса:
Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

  T: ++ 91 (11) 4614 2603                                   F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: delhi@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Japan ЈАПОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Токио
Амбасадор, Андријана Цветковиќ
Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: tokyo@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>
Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН
Амбасада на Република Македонија во Астана
Амбасадор, г-дин Илија Псалтиров
Ul. “Tashenov” No3, Astana 010000,
Republic of Kazakhstan

Т: +7 7002221973  

M: astana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Qatar ДРЖАВА КАТАР
Амбасада на Република Македонија во Доха
 

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Вукица Кртолица Поповска

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha

T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: doha@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Амбасада на Република Македонија во Пекинг
Ги покрива: Демократска Народна Република Кореа, Монголија, Социјалистичка Република Виетнам и Тајланд

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Зорица Ташковска

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: beijing@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Arab-Emirates ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Амбасада на Република Македонија во Абу Даби
Амбасадор, г-дин Сашо Ташевски
  • Abu Dhabi Island, W9, C61, Mezanine M02, PO BOX 108225,Abu Dhabi

M: +971503308151

T:  +97126505130

F: +97126359744

M: abu.dabi@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>

Конзуларни услуги