АЗИЈА

 

Амбасади на Република Македонија во Азија
 • ИЗРАЕЛ
 • ИНДИЈА
 • ЈАПОНИЈА
 • КАЗАХСТАН
 • КАТАР
 • НР КИНА
 • ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Israel ДРЖАВА ИЗРАЕЛ
Амбасада на Република Македонија во Тел Авив
Амбасадор, г-дин Пајо Авировиќ
Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: telaviv@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи
Ги покрива: Малезија, Шри Ланка, Индонезија, Непал и Сингапур
Амбасадор, г-дин Тони Атанасовски
Адреса:
Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

  T: ++ 91 (11) 4614 2603                                   F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: delhi@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Japan ЈАПОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Токио
Амбасадор, Андријана Цветковиќ
Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: tokyo@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>
Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН
Амбасада на Република Македонија во Астана
Амбасадор, г-дин Илија Псалтиров
Ul. “Tashenov” No3, Astana 010000,
Republic of Kazakhstan

Т: +7 7002221973  

M: astana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Qatar ДРЖАВА КАТАР
Амбасада на Република Македонија во Доха
 

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Вукица Кртолица Поповска

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha

T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: doha@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Амбасада на Република Македонија во Пекинг
Ги покрива: Демократска Народна Република Кореа, Монголија, Социјалистичка Република Виетнам и Тајланд

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Зорица Ташковска

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: beijing@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Arab-Emirates ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Амбасада на Република Македонија во Абу Даби
Амбасадор, г-дин Сашо Ташевски
 • Abu Dhabi Island, W9, C61, Mezanine M02, PO BOX 108225,Abu Dhabi

M: +971503308151

T:  +97126505130

F: +97126359744

M: abu.dabi@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>

 

Држави во Азија во кои Република Македонија е претставена преку друга држава
 • АЗЕРБЕЈЏАН
 • ВИЕТНАМ
 • ДНР КОРЕА
 • ИНДОНЕЗИЈА
 • ИРАН
 • КИРГИСТАН
 • КУВАЈТ
 • МАЛЕЗИЈА
 • МОНГОЛИЈА
 • НЕПАЛ
 • САУДИСКА АРАБИЈА
 • СИНГАПУР
 • ТАЈЛАНД
 • УЗБЕКИСТАН
 • ШРИ ЛАНКА
Azerbaijan АЗЕРБЕЈЏАНСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Vietnam СОЦИЈАЛИСТИЧКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
North-Korea ДЕМОКРАТСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КОРЕА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Indonesia ИНДОНЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Iran ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kyrgyzstan КИРГИСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kuwait КУВАЈТ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Доха, ДРЖАВА КАТАР
  локација на мапа >>
Malaysia МАЛЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Mongolia МОНГОЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Nepal НЕПАЛ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Saudi-Arabia САУДИСКА АРАБИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Singapore СИНГАПУР
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Thailand ТАЈЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Uzbekistan РЕПУБЛИКА УЗБЕКИСТАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Sri-Lanka ШРИ ЛАНКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>

 

Почесни Конзулати на Република Македонија во Азија
 • ИЗРАЕЛ, Тел Авив
 • ИНДИЈА, Бангалор
 • ИНДИЈА, Калкута
 • ИНДИЈА, Момбај
 • ИНДИЈА, Ченај
 • ИНДОНЕЗИЈА, Џакарта
 • ЈАПОНИЈА, Токио
 • ЈОРДАН, Аман
 • КИНА, Хонг Конг
 • ПАКИСТАН, Карачи
 • СИРИЈА, Дамаск
Israel ИЗРАЕЛ
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Тел Авив
г. Шломо Грациани, Почесен генерален конзул
дата на именување 18.11.2005
Beitar 33 Hertzeliya,
State of Israel
T:  +972-9-9575935
Ф: +972-3-6712712
М: +972-544-334603
М: shlomo@carlsberg.co.i
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Бангалор
г. Пуршотам Карамангала Џајрам, Почесен конзул
дата на именување 11.02.2012
# 327, 13/1, Madivala,
Koramangala, 2nd Block,
Bangalore-560034, Republic of India
T: + 91- 80-25633805
М: +91- 80-845088344
М: +91- 80 9739422889
М: mdjrgroup@gmail.com
В: www.rgroup.co.in
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Махараштра, Калкута
г-ѓа Сакши Агарвал, Почесен конзул
дата на именување 24.03.2009
# 308, Fortknox, 6 Camac Street,
Kolkata-700017
Republic of India
T:  +91-33-40067921
Ф: +91-33-22828858
М: macedonia.kolkata@gmail.com
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Махараштра, Момбај
г. Каилаш Агарвал, Почесен генерален конзул
дата на именување 23.02.2010
15, Shankheshwar Darshan,
A.G.Pawar Cross Lane,Byculla (East),
Mumbai-400027, Republic of India
T:  + 91-22-23702727
Ф: + 91-22-23702828
М: + 91-98-20149722
М: cgmumbai@macedoniaindia.com
В: www.macedoniaindia.com
 India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Ченај
г. Арвинд Гупта, Почесен конзул
дата на именување 11.02.2012
No.6, Sardar Patel Road,
Guindy, Chennai- 600032,
Republic of India
T: +91-44-42911222 /210 /211
Ф: +91-44-42911209
М: ag@consulateofmacedonia.in
 Indonesia РЕПУБЛИКА ИНДОНЕЗИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Џакарта
г. Сој Мартуа Пардеде, Почесен конзул
дата на именување 10.07.2007
Rumah Maduma,
Jl. Dr. Saharjo No. 52,
Jakarta 12970,
Republic of Indonesia
T:  +62 21 8311184
Ф: +62 21 8311185
М: +62 816822700
М: +62 8111771611
М: maduma@indo.net.id
М: soypardede@yahoo.com
Japan ЈАПОНИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Токио
г. Масатаке Мацуда, Почесен генерален конзул
дата на именување 03.04.2012
Hanzomon KD Building 6F, 1/8/9,
Hirakawacho chiyoda-ku
Tokyo, 102-0093, Japan
T: 00 81 33 22 11 061  
Jordan ЈОРДАН
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Аман
г-ѓа. Худа Нафа, Почесен конзул
дата на именување 

Shmaisani - Khair Al-Din Al-Tunisi  
St-Building no.3 
Amman, Jordan

Tel: 00 962 6 5692600

Fax: 00 962 6 5697622

M: macedoniaconsulate.jor@gmail.com

P.O.Box 925863 Amman 11110 Jordan

China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Хонг Конг
г. Мартин Танг, Почесен генерален конзул
дата на именување 20.05.2008
4013 Jardine House,
1 Connaught Place, Hong Kong,
People’s Republic of China
T: + 852 252 56474
Home: + 852 2521 8373
 
Pakistan ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Карачи
г. Билал Ахмед Куреши, Почесен генерален конзул
дата на именување: 1994
43/10/G, Block - 6,
Dr. Mahmood Hussain Road,
P.E.C.H.S.Karachi
Islamic Republic of Pakistan
Т:  + 92 21 4544 607
Ф: + 92 21 4544 686
М: chmacedonia@cyber.net.pk
Syria АРАПСКА РЕПУБЛИКА СИРИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Дамаск
Г. Мазен Ибрахим Хамоур, Почесен генерален конзул
дата на именување 29.12.2005
P.O. Box 436
Damascus,
Arab Republic of Syria
Т: 00963 11 2313003
T: 00963 11 2752004
M: 00963 933 211544
M: 00963 933 757199  (асистент) 
Ф: 00963 11 2313005
Ф: 00963 11 2752004
М: mhig07@yahoo.com
M: mhig06@yahoo.com
M: fjoury@yahoo.com
В: www.hammour.com.sy

 

Конзуларни услуги