Почетна

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

Публикации

motherteresa-praying

Македонска делегација во Саудиска Арабија

 

 

Заменик Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Драгана Кипријановска, денес во Тирана учествуваше на состанокот на Партнерската Комисија на земјите членки ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски, денеска, ја прими на проштална средба Директорката на Канцеларијата на Фондацијата Конрад Аденауер во ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, на 11 декември  2014 година на покана ...

Денешниот ден, 10 декември, прогласен од Генералното собрание на Обединетите нации како Ден на човековите права во 1950 година, нуди уште еден повод за свртување на ...

Пред 35 години, на 10 декември 1979, Норвешкиот Нобелов комитет и ја додели Нобеловата награда за мир на Мајка Тереза, како предводничка на Редот на „Сестрите на љубовта“, за ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше на првиот ден од средбата на министерски совет на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ), ...

 Новиот вонреден и ополномоштен Амбасадор на Република Македонија во Република Австрија, Н.Е. д-р Василка Попоска Треневска денес, на 03 декември 2014, на пригодна ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денес во седиштето на НАТО во Брисел учествуваше на министерскиот состанок на Северно-атлантскиот ...

На 2 декември 2014, Министерот Попоски се обрати пред европските пратеници и  пратениците на националните парламенти на земјите членки на ЕУ. На состанокот беа поканети ...

Македонска делегација во Саудиска Арабија
Учество на Заменик Министерот Кипријановска на состанокот на Партнерската Комисија на земјите членки на Јадранската Повелба во Тирана
Министерот за надворешни работи, Никола Попоски ja прими на проштална срeдба Директорката на Канцеларијата на Фондацијата Конрад Аденауер во Република Македонија, Ања Чимек
Министерот за надворешни работи Никола Попоски во официјална посета на Унгарија
Ден на човекови права
Одбележување на 35-годишнината од доделувањето на Нобеловата награда за мир на Блажената Мајка Тереза
Учество на министерот Никола Попоски на Министерскиот совет на ОБСЕ
Предавање на акредитивни писма на Претседателот на Република Австрија, Н.Е: д-р Хајнц Фишер од страна на Амбасадорот на Република Македонија во Република Австрија со седиште во Виена, Н.Е. Василка Попоска Треневска
Учество на МНР Попоски на Северно – атлантскиот совет на НАТО во формат на новата мисија “Решителна поддршка”
Обраќање на Министерот за нaдворешни работи Никола Попоски во Комитетот за надворешни работи во Европскиот парламент

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОПА

 • АВСТРИЈА
 • АЛБАНИЈА
 • БЕЛГИЈА
 • БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 • БУГАРИЈА
 • ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
 • ГЕРМАНИЈА
 • ГРЦИЈА
 • ДАНСКА
 • ЕСТОНИЈА
 • ИТАЛИЈА
 • КОСОВО
 • НОРВЕШКА
 • ПОЛСКА
 • РОМАНИЈА
 • РУСИЈА
 • СВЕТА СТОЛИЦА
 • СЛОВЕНИЈА
 • СРБИЈА
 • ТУРЦИЈА
 • УКРАИНА
 • УНГАРИЈА
 • ФРАНЦИЈА
 • ХОЛАНДИЈА
 • ХРВАТСКА
 • ЦРНА ГОРА
 • ЧЕШКА
 • ШВАЈЦАРИЈА
 • ШВЕДСКА
 • ШПАНИЈА
 • ДРУГИ ДРЖАВИ
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Виена
Ги покрива: Словачка Република
Амбасадор, г-ѓа Василка Попоска Треневска
Адреса:
Kinderspitalgasse 5/2, A-1090 Vienna
T: ++ 43 (0)1 5248756 F: ++ 43 (0)1 5248753
M: vienna@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Albania РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Тирана
Амбасадор, г-дин Стојан Карајанов
Адреса:
Rr. Kavajes, nr. 116, Tirana
T: ++ 355 4 2230909
T: ++ 355 4 2274765
F: ++ 355 4 2232514
M: tirana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Амбасада на Република Македонија во Брисел
Го покрива: Големо Војводство Луксембург
Амбасадор, г-дин Лазар Еленовски
Адреса:
Rue de la Loi, 38 1040 Brussels
T: ++ 322 734 56 87
T: ++ 322 732 91 08
F: ++ 322 732 07 17
M: brussels@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Bosnia-and-Herzegovina БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Амбасада на Република Македонија во Сараево
Амбасадор,
Адреса:
Splitska 57, Saraevo
T: ++ 387 33 810 760
T: ++ 387 33 269 401
T: ++ 387 33 269 402
F: ++ 387 33 810 760
M: saraevo@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Bulgaria РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Софија
Амбасадор, г-дин Благој Ханџиски
Адреса:
Frederic Joliot-Curie 17 block 2, floor 3, Suite 5 1113 Sofia
T: ++ 359 2 870 15 60
T: ++ 359 2 870 50 98
F: ++ 359 2 971 28 32
M: sofia@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Kingdom ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Лондон
Ги покрива: Ирска и Република Исланд
Амбасадор, г-дин Јован Донев
Адреса:
Suite 2.1 & 2.2, Bucking Court, 75-83 Buckingham Gate, London SW1E 6PE
T: ++ 44 207 976 0535
T: ++ 44 207 976 0538
F: ++ 44 207 976 0539
M: london@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Берлин
Амбасадор, 
Адреса:
Koenigsallee 2-4, 14193 Berlin
T: ++ 49 30 890 69 522
T: ++ 49 30 895 41 194
F: ++ 49 30 890 69 525
M: berlin@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Greece РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
Канцеларија за врски на Република Македонија во Атина
Амбасадор, 
Адреса:
Papadiamanti 4, P. Psychico, 154 52 Athens
T: ++ 30 210 67 49 585
T: ++ 30 210 67 49 548
F: ++ 30 210 67 49 572
M: athens@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Denmark КРАЛСТВО ДАНСКА
Амбасада на Република Македонија во Копенхаген
Амбасадор, г-дин Наим Мемети
Адреса:
Skindergade 28, A, 1.th, 1159 Copenhagen
T: ++ 45 39 76 69 20
T: ++ 45 39 76 69 28
F: ++ 45 39 76 69 23
M: copenhagen@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Estonia РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Талин
Амбасадор, г-дин Сашо Велјановски
Адреса:
Suurtuki 4A-12, 10133 Tallinn
T: ++ 372 644 04 94 F: ++ 372 644 04 94
M: talin@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Рим
Го покрива и Суверен Воен Ред на Малта
Амбасадор, г-дин Оливер Шамбевски
Адреса:
Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome
T: ++ 39 06 84 24 11 09
T: ++ 39 06 84 11 470
T: ++ 39 06 84 24 11 32
T: ++ 39 06 84 19 868 Конз. одд.
F: ++ 39 06 84 24 11 31
M: rome@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Kosovo РЕПУБЛИКА КОСОВО
Амбасада на Република Македонија во Приштина
Амбасадор, г-дин Илија Страшевски
Адреса:
ul. "24 May" бр. 121 Prishtina
T: ++ 381 38 247 462 F: ++ 381 38 247 463
M: prishtina@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Norway КРАЛСТВО НОРВЕШКА
Амбасада на Република Македонија во Осло
Амбасадор, г-дин Енвер Абдулахи
Адреса:
Erling Skjalgssonsgate 19 B, 0267 Oslo
T: ++ 47 2255 1544 F: ++ 47 2255 0622
M: oslo@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Poland РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
Амбасада на Република Македонија во Варшава
Ги покрива: Република Латвија (Летонија) и Република Литванија
Амбасадор, 
Адреса:
Krolowej Marysienki 40 02-954 Warszawa
T: ++ 48 22 651 72 91
T: ++ 48 22 651 72 92
F: ++ 48 22 651 72 92
M: warsaw@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Romania РОМАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Букурешт
Ја покрива: Република Молдавија
Амбасадор, г-дин Панде Лазаревски
Адреса:
Mihai Eminescu, 144, Sector 2, 020071 Bucharest
T: ++ 40 21 210 0880
T: ++ 40 21 210 5901
F: ++ 40 21 211 7295
M: bucharest@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Russia РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Москва
Ja покрива: 
Амбасадор,
Адреса:
Dmitrija Uljanova 16 corpus 2, entrance 8, floor 1, Suite 509 & 510, 117292 Moscow
T: ++ 74 99 124 33 57
T: ++ 74 99 124 33 59
F: ++ 74 95 982 36 34
M: moscow@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Vatican-City СВЕТА СТОЛИЦА (ВАТИКАН)
Амбасада на Република Македонија при Светата Столица
Амбасадор, г-дин Звонимир Јанкуловски
Адреса:
Via di Porta Cavalleggeri, 143 00165 Rome
T: ++ 39 06 635 878
T: ++ 39 06 635 639
F: ++ 39 06 634 826
M: vatican@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Slovenia РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Љубљана
Амбасадор, г-дин Томи Димитровски
Адреса:
Rozna dolina, cesta IV/2, 1000 Ljubljana
T: ++ 386 1 421 00 21
T: ++ 386 1 421 00 22
F: ++ 386 1 421 00 23
M: ljubljana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Serbia РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Амбасада на Република Македонија во Белград
Амбасадор, Вера Јовановска-Типко
Адреса:
Gospodar Jevremova 34, 11 000 Belgrade
T: ++ 381 11 328 49 24
T: ++ 381 11 328 49 67
F: ++ 381 11 328 50 76
M: belgrade@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Анкара
Ги покрива: Саудиска Арабија, Исламска Република Иран, Киргиска Република, Азербејџанска Република и Република Узбекистан
Амбасадор, г-дин Горан Тасковски
Адреса:
Karaca sokak 24/5-6 Gaziosmanpasha Ankara
T: ++ 903 12 439 92 04
T: ++ 903 12 439 92 08
F: ++ 903 12 439 92 06
M: ankara@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Ukraine УКРАИНА
Амбасада на Република Македонија во Киев
Амбасадор, г-дин Столе Змејкоски
Адреса:
Ivan Fedorov 12 Kiev, 03150
T: ++ 380 44 287 78 82 F: ++ 380 44 287 78 92
M: dkpkiev@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Hungary УНГАРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Будимпешта
Ги покрива и Нигерија
Амбасадор, г-дин Игор Есмеров
Адреса:
Andrassy ut 130 1, em 1-2, 1062 Budapest
T: ++ 36 1 33 60 510 F: ++ 36 1 33 60 511
M: budapest@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
France ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Париз
Ги покрива Португалија и Кралството Мароко
Амбасадор, г-дин Агрон Буџаку
Адреса:
5, rue de la Faisanderie, 75116 Paris
T: ++ 331 45 77 10 50
T: ++ 331 45 77 85 77
T: ++ 331 45 77 10 73
F: ++ 331 45 77 14 84
M: paris@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Хаг
Ja покрива и Организацијата за Забрана на Хемиското Оружје ОПЦВ
Амбасадор, г-дин Игор Попов
Адреса:
Laan van Meerdervoort 50 - C, 2517 AM Den Haag
T: ++ 31 70 427 44 64 F: ++ 31 70 427 44 69
M: hague@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Амбасада на Република Македонија во Загреб
Амбасадор, г-ѓа Даниела Караѓозоска
Адреса:
Kralja Zvonimira 6/1, 10000 Zagreb
T: ++ 385 1 45 72 812
T: ++ 385 1 46 17 261
F: ++ 385 1 46 20 369
M: zagreb@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Montenegro РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА
Амбасада на Република Македонија во Подгорица
Амбасадор, г-дин Александар Василевски
Адреса:
Hercegovacka 49/3 20000 Podgorica
T: ++ 382 20 667 415
T: ++ 382 20 667 416
F: ++ 382 20 667 205
M: podgorica@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Czech-Republic ЧЕШКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Прага
Амбасадор, г-дин Паскал Стојчески
Адреса:
Na Vetru 4, 162 00 Prague 6
T: ++ 420 222 521 108
T: ++ 420 222 521 179
T: ++ 420 773 224 359
F: ++ 355 4 2232514
M: prague@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>

 

http://fornet.com.mk/mnrtest/index.php/diplomatska-mreza-top/mapa-dkp/4-ambasadi-na-r-makedonija/36-cheshka
Switzerland ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Берн
Го покрива: Принципат Лихтенштајн
Амбасадор,
Адреса:
Kirchenfeldstrasse., 30, CH - 3005 Bern
T: ++ 41 31 352 00 02
T: ++ 41 31 352 00 16
T: ++ 41 31 352 00 28
T: ++ 41 31 352 00 30
F: ++ 41 31 352 00 57
F: ++ 41 31 352 00 37
M: bern@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Sweden КРАЛСТВО ШВЕДСКА
Амбасада на Република Македонија во Стокхолм
Ја покрива: Република Финска
Амбасадор, г-ѓа Александра Наќева-Ружин
Адреса:
Riddargatan 35, 100 55 Stockholm
T: ++ 46 8 661 18 30
T: ++ 46 8 667 21 45 (конзуларно одделение)
F: ++ 46 8 661 03 25
M: stockholm@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Мадрид
Ги покрива: Андора и Аргентина
Амбасадор, г-дин Слободан Чашуле
Адреса:
Calle Don Ramon de la Cruz, 107 2B, 28006 Madrid
T: ++ 34 91 571 72 98 F: ++ 34 91 571 34 81
M: madrid@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
 • АНДОРА
 • ИРСКА
 • ИСЛАНД
 • ЛАТВИЈА
 • ЛИТВАНИЈА
 • ЛИХТЕНШТАЈН
 • ЛУКСЕНБУРГ
 • МАЛТА
 • МОЛДАВИЈА
 • ПОРТУГАЛИЈА
 • СЛОВАЧКА
 • ФИНСКА
Andorra АНДОРА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Мадрид, КРАЛСТВО ШПАНИЈА
  локација на мапа >>
Ireland ИРСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Iceland РЕПУБЛИКА ИСЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Latvia РЕПУБЛИКА ЛАТВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Lithuania РЕПУБЛИКА ЛИТВАНИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Liechtenstein ПРИНЦИПАТ ЛИХТЕНШТАЈН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Берн, ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
  локација на мапа >>
Luxembourg ГОЛЕМО ВОЈВОДСТВО ЛУКСЕНБУРГ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Брисел, КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
  локација на мапа >>
Malta СУВЕРЕН ВОЕН РЕД НА МАЛТА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Рим, ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Moldova РЕПУБЛИКА МОЛДАВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Букурешт, РОМАНИЈА
  локација на мапа >>
Portugal ПОРТУГАЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Париз, ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Slovakia СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Виена, РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
  локација на мапа >>
Finland РЕПУБЛИКА ФИНСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Стокхолм, КРАЛСТВО ШВЕДСКА
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги