Почетна

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

infocentar

Публикации

ДИЈАСПОРА

registracija

motherteresa-praying

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска оствари средба со Харлем Дезир, Државен секретар за европски прашања на Франција, во рамки на неговата еднодневна ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски учествуваше на Бледскиот Стратешки Форум, кој се одржа на 31.08-01.09.2015 година во Блед, Република ...

На маргините на Бледскиот стратешки форум што се одржа од 31-ви август до 1-ви септември 2015 година, министерот за надворешни работи на Република Македонија оствари ...

Справувањето со мигрантско-бегалската криза и адресирањето на отворените билатерални прашања во контекст на евроинтеграцискиот процес беа темите во фокусот на сесијата на ...

Заменик министерот за надворешни работи на Република Македонија Драгана Кирпијановска, денес, 25 аавгуст 2015 година ги прими копиите од акредитивните писма на ...

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски на 24 август 2015 година оствари средба со неговиот австриски колега, министерот за надворешни работи ...

На 24 и 25 август 2015 година се одржа Работен состанок со шефовите на Дипломатско-Конзуларните претставништва на Република Македонија. На покана на домаќинот, министерот за ...

Министрите за надворешни работи на Република Албанија, на Република Бугарија и на Република Македонија- Дитмир Бушати, Даниел Митов и Никола Попоски, се сретнаa во Скопје, на ...

Денеска, во 11 часот во хотелот „Десарет” во Охрид заврши Летниот камп „Ја сакам Македонија” 2015, во организација на Министерството за надворешни ...

Денес, 21 август 2015 година, министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски ги прими копиите од акредитивните писма на новоименуваниот вонреден и ...

Средба на МНР Никола Попоски со Харлем Дезир, државен секретар за европски прашања на Франција
Учество на МНР Никола Попоски на Бледски Стратешки Форум
Билатерални средби на МНР Никола Попоски во рамки на БСФ 2015
МНР Никола Попоски учествуваше на Самитот за Западен Балкан во Виена
Предавање на копии од акредитивни писма на Н.Е. г-дин Мохамед Садик Кетергани, новоименуван вонреден и ополномоштен амбасадор на Малезија во Република Македонија, со седиште во Будимпешта
Средба на МНР Никола Попоски со МНР на Република Австрија Себастијан Курц
Работен состанок со шефовите на Дипломатско-Конзуларните претставништва на Република Македонија
Заедничка изјава на МНР Попоски, МНР Бушати и МНР Митов
Министерот Попоски на затворањето на Летниот камп „Ја сакам Македонија” 2015
Предавање на копии од акредитивни писма на новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Австрија во Република Македонија Н.Е. Ренате Коблер

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ЕВРОПА

 • АВСТРИЈА
 • АЛБАНИЈА
 • БЕЛГИЈА
 • БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 • БУГАРИЈА
 • ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
 • ГЕРМАНИЈА
 • ГРЦИЈА
 • ДАНСКА
 • ЕСТОНИЈА
 • ИТАЛИЈА
 • КОСОВО
 • НОРВЕШКА
 • ПОЛСКА
 • РОМАНИЈА
 • РУСИЈА
 • СВЕТА СТОЛИЦА
 • СЛОВЕНИЈА
 • СРБИЈА
 • ТУРЦИЈА
 • УКРАИНА
 • УНГАРИЈА
 • ФРАНЦИЈА
 • ХОЛАНДИЈА
 • ХРВАТСКА
 • ЦРНА ГОРА
 • ЧЕШКА
 • ШВАЈЦАРИЈА
 • ШВЕДСКА
 • ШПАНИЈА
 • ДРУГИ ДРЖАВИ
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Виена
Ги покрива: Словачка Република
Амбасадор, г-ѓа Василка Попоска Треневска
Kinderspitalgasse 5/2, A-1090 Vienna T: ++ 43 (0)1 5248756 F: ++ 43 (0)1 5248753
M: vienna@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Albania РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Тирана
Амбасадор, г-дин Стојан Карајанов
Rr. Kavajes, nr. 116, Tirana T: ++ 355 4 2230909
T: ++ 355 4 2274765
F: ++ 355 4 2232514
M: tirana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Амбасада на Република Македонија во Брисел
Го покрива: Големо Војводство Луксембург
Амбасадор, г-дин Лазар Еленовски
Rue de la Loi, 38 1040 Brussels T: ++ 322 734 56 87
T: ++ 322 732 91 08
F: ++ 322 732 07 17
M: brussels@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Bosnia-and-Herzegovina БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Амбасада на Република Македонија во Сараево

Амбасадор,

Вршител на должност, г-дин Рами Реџепи

Splitska 57, Saraevo T: ++ 387 33 810 760
T: ++ 387 33 269 401
T: ++ 387 33 269 402
F: ++ 387 33 810 760
M: saraevo@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Bulgaria РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Софија
Амбасадор, г-дин Благој Ханџиски
Frederic Joliot-Curie 17 block 2, floor 3, Suite 5 1113 Sofia T: ++ 359 2 870 15 60
T: ++ 359 2 870 50 98
F: ++ 359 2 971 28 32
M: sofia@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Kingdom ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Лондон
Ги покрива: Ирска и Република Исланд
Амбасадор, г-дин Јован Донев
Suite 2.1 & 2.2, Bucking Court, 75-83 Buckingham Gate, London SW1E 6PE T: ++ 44 207 976 0535
T: ++ 44 207 976 0538
F: ++ 44 207 976 0539
M: london@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Берлин
Амбасадор, г-дин Сашо Марковски
Koenigsallee 2-4, 14193 Berlin T: ++ 49 30 890 69 522
T: ++ 49 30 895 41 194
F: ++ 49 30 890 69 525
M: berlin@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Greece РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
Канцеларија за врски на Република Македонија во Атина
Амбасадор, г-дин Дарко Ангелов
Papadiamanti 15, P.Psychico 154 52, Athens T: ++ 30 210 67 49 585
T: ++ 30 210 67 49 548
F: ++ 30 210 67 49 572
M: athens@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Denmark КРАЛСТВО ДАНСКА
Амбасада на Република Македонија во Копенхаген
Амбасадор, г-дин Наим Мемети
Skindergade 28, A, 1.th, 1159 Copenhagen T: ++ 45 39 76 69 20
T: ++ 45 39 76 69 28
F: ++ 45 39 76 69 23
M: copenhagen@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Estonia РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Талин
Амбасадор, г-дин Сашо Велјановски
Suurtuki 4A-12, 10133 Tallinn T: ++ 372 644 04 72 F: ++ 372 644 04 72
M: talin@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Рим
Го покрива и Суверен Воен Ред на Малта
Амбасадор, г-дин Оливер Шамбевски
Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome T: ++ 39 06 84 24 11 09
T: ++ 39 06 84 11 470
T: ++ 39 06 84 24 11 32
T: ++ 39 06 84 19 868 Конз. одд.
F: ++ 39 06 84 24 11 31
M: rome@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Kosovo РЕПУБЛИКА КОСОВО
Амбасада на Република Македонија во Приштина
Амбасадор, г-дин Илија Страшевски
ul. "24 May" бр. 121 Prishtina T: ++ 381 38 247 462 F: ++ 381 38 247 463
M: prishtina@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Norway КРАЛСТВО НОРВЕШКА
Амбасада на Република Македонија во Осло
Амбасадор, 
Erling Skjalgssonsgate 19 B, 0267 Oslo T: ++ 47 2255 1544 F: ++ 47 2255 0622
M: oslo@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Poland РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
Амбасада на Република Македонија во Варшава
Ги покрива: Република Латвија (Летонија) и Република Литванија
Вршител на работи, Горица Атанасова - Ѓоревска
Krolowej Marysienki 40 02-954 Warszawa T: ++ 48 22 651 72 91
T: ++ 48 22 651 72 92
F: ++ 48 22 651 72 92
M: warsaw@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Romania РОМАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Букурешт
Ја покрива: Република Молдавија
Амбасадор, г-дин Панде Лазаревски
Mihai Eminescu, 144, Sector 2, 020071 Bucharest T: ++ 40 21 210 0880
T: ++ 40 21 210 5901
F: ++ 40 21 211 7295
M: bucharest@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Russia РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Москва
Ja покрива: Белорусија
Амбасадор,г-дин Гоце Карајанов
Dmitrija Uljanova 16 corpus 2, entrance 8, floor 1, Suite 509 & 510, 117292 Moscow T: ++ 74 99 124 33 57
T: ++ 74 99 124 33 59
F: ++ 74 95 982 36 34
M: moscow@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Vatican-City СВЕТА СТОЛИЦА (ВАТИКАН)
Амбасада на Република Македонија при Светата Столица
Амбасадор, г-дин Звонимир Јанкуловски
Via di Porta Cavalleggeri, 143 00165 Rome T: ++ 39 06 635 878
T: ++ 39 06 635 639
F: ++ 39 06 634 826
M: vatican@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Slovenia РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Љубљана
Амбасадор, г-дин Томи Димитровски
Rozna dolina, cesta IV/2, 1000 Ljubljana T: ++ 386 1 421 00 21
T: ++ 386 1 421 00 22
F: ++ 386 1 421 00 23
M: ljubljana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Serbia РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Амбасада на Република Македонија во Белград
Амбасадор, Вера Јовановска-Типко
Gospodar Jevremova 34, 11 000 Belgrade T: ++ 381 11 328 49 24
T: ++ 381 11 328 49 67
F: ++ 381 11 328 50 76
M: belgrade@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Анкара
Ги покрива: Саудиска Арабија, Исламска Република Иран, Киргиска Република, Азербејџанска Република и Република Узбекистан

 Амбасадор,

Вршител на должност, г-ѓа Шпреса Јусуфи

Karaca sokak 24/5-6 Gaziosmanpasha Ankara T: ++ 903 12 439 92 04
T: ++ 903 12 439 92 08
F: ++ 903 12 439 92 06
M: ankara@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Ukraine УКРАИНА
Амбасада на Република Македонија во Киев
Амбасадор, г-дин Столе Змејкоски
Ivan Fedorov 12 Kiev, 03150 T: ++ 380 44 287 78 82 F: ++ 380 44 287 78 92
M: dkpkiev@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Hungary УНГАРИЈА
Амбасада на Република Македонија во Будимпешта
Ги покрива и Нигерија
Амбасадор, г-дин Игор Есмеров
Andrassy ut 130 1, em 1-2, 1062 Budapest T: ++ 36 1 33 60 510 F: ++ 36 1 33 60 511
M: budapest@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
France ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Париз
Ги покрива Португалија и Кралството Мароко
Амбасадор, г-дин Агрон Буџаку
5, rue de la Faisanderie, 75116 Paris T: ++ 331 45 77 10 50
T: ++ 331 45 77 85 77
T: ++ 331 45 77 10 73
F: ++ 331 45 77 14 84
M: paris@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Хаг
Ja покрива и Организацијата за Забрана на Хемиското Оружје ОПЦВ
Амбасадор, г-дин Игор Попов
Laan van Meerdervoort 50 - C, 2517 AM Den Haag T: ++ 31 70 427 44 64 F: ++ 31 70 427 44 69
M: hague@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Амбасада на Република Македонија во Загреб
Амбасадор, г-ѓа Даниела Караѓозоска
Kralja Zvonimira 6/1, 10000 Zagreb T: ++ 385 1 45 72 812
T: ++ 385 1 46 17 261
F: ++ 385 1 46 20 369
M: zagreb@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Montenegro РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА
Амбасада на Република Македонија во Подгорица

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Милена Крстева

Hercegovacka 49/3 20000 Podgorica T: ++ 382 20 667 415
T: ++ 382 20 667 416
F: ++ 382 20 667 205
M: podgorica@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Czech-Republic ЧЕШКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Македонија во Прага
Амбасадор, г-дин Паскал Стојчески
Na Vetru 4, 162 00 Prague 6 T: ++ 420 222 521 108
T: ++ 420 222 521 179
T: ++ 420 773 224 359
F: ++ 355 4 2232514
M: prague@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Switzerland ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Македонија во Берн
Го покрива: Принципат Лихтенштајн

Амбасадор,

Вршител на должност, г-дин Рефет Хајдари

Kirchenfeldstrasse., 30, CH - 3005 Bern T: ++ 41 31 352 00 02
T: ++ 41 31 352 00 16
T: ++ 41 31 352 00 28
T: ++ 41 31 352 00 30
F: ++ 41 31 352 00 57
F: ++ 41 31 352 00 37
M: bern@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Sweden КРАЛСТВО ШВЕДСКА
Амбасада на Република Македонија во Стокхолм
Ја покрива: Република Финска
Амбасадор, г-ѓа Александра Наќева-Ружин
Riddargatan 35, 100 55 Stockholm T: ++ 46 8 661 18 30
T: ++ 46 8 667 21 45 (конзуларно одделение)
F: ++ 46 8 661 03 25
M: stockholm@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Мадрид
Ги покрива: Андора и Аргентина
Амбасадор, г-дин Слободан Чашуле
Calle Don Ramon de la Cruz, 107 2B, 28006 Madrid T: ++ 34 91 571 72 98 F: ++ 34 91 571 34 81
M: madrid@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
 • АНДОРА
 • ИРСКА
 • ИСЛАНД
 • ЛАТВИЈА
 • ЛИТВАНИЈА
 • ЛИХТЕНШТАЈН
 • ЛУКСЕМБУРГ
 • МАЛТА
 • МОЛДАВИЈА
 • ПОРТУГАЛИЈА
 • СЛОВАЧКА
 • ФИНСКА
Andorra АНДОРА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Мадрид, КРАЛСТВО ШПАНИЈА
  локација на мапа >>
Ireland ИРСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Iceland РЕПУБЛИКА ИСЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Latvia РЕПУБЛИКА ЛАТВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Lithuania РЕПУБЛИКА ЛИТВАНИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Liechtenstein ПРИНЦИПАТ ЛИХТЕНШТАЈН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Берн, ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
  локација на мапа >>
Luxembourg ГОЛЕМО ВОЈВОДСТВО ЛУКСЕМБУРГ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Брисел, КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
  локација на мапа >>
Malta-flag1 СУВЕРЕН ВОЕН РЕД НА МАЛТА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Рим, ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Moldova РЕПУБЛИКА МОЛДАВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Букурешт, РОМАНИЈА
  локација на мапа >>
Portugal ПОРТУГАЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Париз, ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Slovakia СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Виена, РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
  локација на мапа >>
Finland РЕПУБЛИКА ФИНСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Стокхолм, КРАЛСТВО ШВЕДСКА
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги