Дома
 • Organize yout trip right here! General info on Macedonia, Macedonian lakes and cities, cultural and archeological heritage, accommodation, eco-tourism as well as the ever so interesting "Did You Know" section, covering little known unique information about our beautiful country.

  Read More
  exploringmacedonia2
 • Doing Business in Macedonia Macedonia's trade policy deals with facilitating exports and imports to Macedonia and from other countries. The focus is on creating favorable conditions for Macedonian and foreign investors. 

  Read More
  invest
 • Explore Macedonia Explore Macedonia's ancient history and modern culture.
  Discover more about cultural life in Macedonia and of Macedonians abroad. 


  Read More
  timelessjpg
МНР Попоски се сретна со новоименуваниот амбасадор на СР Германија во Македонија, Гудрун Елизабет Штајнакер

МНР Попоски се сретна со новоименуваниот амбасадор на СР Германија во Македонија, Гудрун Елизабет Штајнакер

Министерот за надворешни работи на Република Македонија , Н.Е. г. Никола Попоски, денеска оствари...

МНР Попоски учествуваше на конференција “50 години од подигањето на Берлинскиот ѕид”

МНР Попоски учествуваше на конференција “50 години од подигањето на Берлинскиот ѕид”

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, вчера попладне во хотелот...

University for information science & technology

University for information science & technology

UIST as a rather young state university in the Republic of Macedonia is very eager on contributing...

 • МНР Попоски се сретна со новоименуваниот амбасадор на СР Германија во Македонија, Гудрун Елизабет Штајнакер

  МНР Попоски се сретна со новоименуваниот амбасадор на СР Германија во Македонија, Гудрун Елизабет...

 • МНР Попоски учествуваше на конференција “50 години од подигањето на Берлинскиот ѕид”

  МНР Попоски учествуваше на конференција “50 години од подигањето на Берлинскиот ѕид”

 • Денеска, во Скопје министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски оствари средбата со Николаус Ламбсдорф, директор за Југоисточна Европа, Турција и државите на ЕФТА, во Сојузното министерство за надворешни работи на СРГ

  Денеска, во Скопје министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски оствари...

 • University for information science & technology

  University for information science & technology

 • ЈАВЕН ПОВИК за распишување на Предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија

  ЈАВЕН ПОВИК за распишување на Предвремените избори за пратеници во Собранието на Република...

S5 Box

Register